herşeyden önce ne istediğini belirle
sadece oyun mu oynayacaksın yoksa
video işleme grafik tasarım render gibi işler mi yapacaksın
bunu belirledikten sonra öncelikle 600 watt üzeri 80+ sertifikalı kaliteli bir markadan psu sec
sonra iyi bir anakart seç imkanın varsa ram i dual kit 8+8 16 gb 2400 mhz den aşağı seçme
eğer birazda seri çalışsın hızlı olsun patır patır işlem yapayım diyorsan da nvme m2 ssd al bir tane tamamdır
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz sorabilir miyim? Öncelikle RAM'larin frekasnsı belli değil, PSU belli değil. RAM 16 yapmasa bile bu sistem onu bayağı götürür.
Her şeyden önce ne istediğini belirle.
Sadece oyun mu oynayacaksın yoksa.
Video işleme grafik tasarım render gibi işler mi yapacaksın.
Bunu belirledikten sonra öncelikle 600 Watt üzeri 80+ sertifikalı kaliteli bir markadan PSU sec.
Sonra iyi bir anakart seç imkanın varsa RAM'i Dual kit 8+8 16 GB 2400 MHz'den aşağı seçme.
Eğer birazda seri çalışsın hızlı olsun patır patır işlem yapayım diyorsan da NVMe M.2 SSD al bir tane tamamdır.
Dostum işlemci için bir şey diyemem fakat ekran kartı seçimini RX570'den yana yapma bence RX500 serisi ile alakalı ciddi bir WattMan sorunu var donmalar sistemi kitleme durumları oluyor. Bu söylediğim sorunu iyice araştır ona göre seç bence bende de RX580 var cok sorun yaşıyorum. Bu sıkıntı AMD kartlarda nvidiaya göre çok fazla yaşanıyor.
Sorunu sadece radon chill kullanarak düzeltebildim. Geriye kalan hiçbir çözüm seçeneği işe yaramadı. Radeon chill i aktif ederek FPS zıplamalarını engellediğim zaman düzeliyor. Fakat bu da kesin bir çözüm değil. Hala daha denemeler yapıyorum.