PAFF5
Hectopat
Daha fazla
Şu anki sistemimi çok yüksek ücretler harcamadan yükseltmek istiyorum.
İşlemcimden memnun olsam da, RAM'lerin hızları çok düşük ve 8 GB olduğu için.
Oyunlarda sıkıntılar yaşıyorum. DDR3 RAM'lerin fiyatları çok uçuk DDR3 RAM almak ve 2 yıla çöpe atmak yerine.
DDR4 bir anakarta geçmemin gerekli olduğunu düşünüyorum.
Bu sebepten işlemciyi de değiştireceğim.
şu anki sistemim;
i5-3470
4 GB-4 GB, 2 farklı markanın 1333MHz hızındaki RAM'i.
Hazır Casper bir bilgisayarı upgrade ettim, kullanılan anakartta sadece Casper yazıyor model numarası olarak.
500W High Power 80+ PSU.
MSI Gaming 1050 Ti.
yükseltmeyi düşündüğüm sistem;
Ekran kartım 2 3 yıl daha yeterli bir seviyede kalacağı için yükseltmeyi düşünmüyorum.
İşlemci olarak ilk aklıma gelen R5 3600'dü fakat render, yayın yapmayacaksan Intel işlemcilerin.
Şu anda daha uygun ve mantıklı olduğunu öğrendim. Sadece oyun için kullanacağım bilgisayarda 5-10 FPS fark olacağını gördüm.
Bu sebepten fiyatı 3600'e göre 1000₺ ucuz olan i3-10100F'i tercih etmeyi düşünüyorum (tabii ki önerilere açığım)
Anakart olarak hiçbir fikrim yok, ileride tekrar anakart değiştirmek zorunda kalmayacağım bir anakart düşünüyorum,
Çünkü ilerleyen yıllarda işlemciyi yükseltmem gerekeceğinden eminim.
RAM olarak ise; seçtiğim işlemcinin sadece 2666MHz desteklediğine duydum detayını bilmiyorum. 3200MHz bir RAM almak.
Gereksiz mi oluyor?
2 X 8 GB RAM önerilerinizi bekliyorum?
Toparlamak gerekirse sizden işlemci-anakart-RAM tavsiyesi istiyorum. R5 3600 ile 10100F arasında.
Oyunlar bakımından 5-15 FPS farkının o paraya değmeyeceğini düşünüyorum.
İşlemcimden memnun olsam da, RAM'lerin hızları çok düşük ve 8 GB olduğu için.
Oyunlarda sıkıntılar yaşıyorum. DDR3 RAM'lerin fiyatları çok uçuk DDR3 RAM almak ve 2 yıla çöpe atmak yerine.
DDR4 bir anakarta geçmemin gerekli olduğunu düşünüyorum.
Bu sebepten işlemciyi de değiştireceğim.
şu anki sistemim;
i5-3470
4 GB-4 GB, 2 farklı markanın 1333MHz hızındaki RAM'i.
Hazır Casper bir bilgisayarı upgrade ettim, kullanılan anakartta sadece Casper yazıyor model numarası olarak.
500W High Power 80+ PSU.
MSI Gaming 1050 Ti.
yükseltmeyi düşündüğüm sistem;
Ekran kartım 2 3 yıl daha yeterli bir seviyede kalacağı için yükseltmeyi düşünmüyorum.
İşlemci olarak ilk aklıma gelen R5 3600'dü fakat render, yayın yapmayacaksan Intel işlemcilerin.
Şu anda daha uygun ve mantıklı olduğunu öğrendim. Sadece oyun için kullanacağım bilgisayarda 5-10 FPS fark olacağını gördüm.
Bu sebepten fiyatı 3600'e göre 1000₺ ucuz olan i3-10100F'i tercih etmeyi düşünüyorum (tabii ki önerilere açığım)
Anakart olarak hiçbir fikrim yok, ileride tekrar anakart değiştirmek zorunda kalmayacağım bir anakart düşünüyorum,
Çünkü ilerleyen yıllarda işlemciyi yükseltmem gerekeceğinden eminim.
RAM olarak ise; seçtiğim işlemcinin sadece 2666MHz desteklediğine duydum detayını bilmiyorum. 3200MHz bir RAM almak.
Gereksiz mi oluyor?
2 X 8 GB RAM önerilerinizi bekliyorum?
Toparlamak gerekirse sizden işlemci-anakart-RAM tavsiyesi istiyorum. R5 3600 ile 10100F arasında.
Oyunlar bakımından 5-15 FPS farkının o paraya değmeyeceğini düşünüyorum.