i3 10110U sisteme Windows 10 Pro vs Windows 10 Home

Rahat karşılar.

Anladım sağ olun. Bu arada aldığım bilgisayarın donanımı oyunları orta grafiklerde oynatabilir mi? Düşük grafiklerde mi akıcı oynatır. Minecraft, CS 1.6 ve GTA 5 oynayacağım en fazla. Belki yeni çıkan oyunlar da olabilir.

Anladım sağ olun. Bu arada aldığım bilgisayarın donanımı oyunları orta grafiklerde oynatabilir mi? Düşük grafiklerde mi akıcı oynatır. Minecraft, CS 1.6 ve GTA 5 oynayacağım en fazla. Belki yeni çıkan oyunlar da olabilir.
Counter-Strike 1.6'ı çok çok rahat şekilde açar.

Minecraft'ı Shader açmadan oynuyorsanız çok çok rahat şekilde açar. Kaliteli bir Shader ile Chunkları kısmanız gerebilir akıcı bir şekilde oynamak için.

GTA 5'i düşük (Normal) ayarlarda akıcı şekilde orta (High) ayarlarda az bir şey kasarak oynarsınız.

Not: GTA 5'in ayarlarında düşük diye bir seçenek olmadığı için parantez içine öyle yazdım. Önerim asıl kaliteyi değiştiren ayarı düşükte (Normal) öbür ayarları (Çimen, su vb.) Very High/Ultra'ya alman 40-50FPS şekilde oynarsın diye tahmin ediyorum öyle.

counter-Strike 1.6'ı çok çok rahat şekilde açar.

Minecraft'ı shader açmadan oynuyorsanız çok çok rahat şekilde açar. Kaliteli bir shader ile chunkları kısmanız gerebilir akıcı bir şekilde oynamak için.

GTA 5'i düşük (normal) ayarlarda akıcı şekilde orta (High) ayarlarda az bir şey kasarak oynarsınız.

not: GTA 5'in ayarlarında düşük diye bir seçenek olmadığı için parantez içine öyle yazdım. Önerim asıl kaliteyi değiştiren ayarı düşükte (normal) öbür ayarları (çimen, su vb.) Very High/Ultra'ya alman 40-50FPS şekilde oynarsın diye tahmin ediyorum öyle.

En fazla Minecraft'a mod paketi ekliyorum. O da zaten 40-50 arası mod falan oluyor. CS 1.6 videolarını çok izledim. GTA 5'i hiç oynayamadım. 2 GB RAM'li Windows 7 laptoptan yazıyorum. Daha önce Windows 10'du. Tabii CS'de oynayamadım 2 GB RAM'den dolayı. Oyun oynamak istediğimde rahatça oynayabilirim yani öyle mi? Ben UHD oyun oynatmaz zannediyordum. Sağ olun. Şu an ne olur bilmiyorum ama. Şans olursa YouTube kanalı açıp buraya linkini bırakırım. Oyun ve Windows videoları yaparım.

En fazla Minecraft'a mod paketi ekliyorum. O da zaten 40-50 arası mod falan oluyor. CS 1.6 videolarını çok izledim. GTA 5'i hiç oynayamadım. 2 GB RAM'li Windows 7 laptoptan yazıyorum. Daha önce Windows 10'du. Tabii CS'de oynayamadım 2 GB RAM'den dolayı. Oyun oynamak istediğimde rahatça oynayabilirim yani öyle mi? Ben UHD oyun oynatmaz zannediyordum. Sağ olun. Şu an ne olur bilmiyorum ama. Şans olursa YouTube kanalı açıp buraya linkini bırakırım. Oyun ve Windows videoları yaparım.
UHD basit oyunları oynatır. Dediğiniz oyunların hepsi basit oyunlar.
Minecraft'a yüklediğiniz modlar belki kasma yaratabilir. GTA 5'i oynarsınız tahminimce az çok kasarak.

UHD basit oyunları oynatır. Dediğiniz oyunların hepsi basit oyunlar.
Minecraft'a yüklediğiniz modlar belki kasma yaratabilir. GTA 5'i oynarsınız tahminimce az çok kasarak.

Zula falan da oynatır mı UHD. Zula'da oynarım ara sıra yeni laptopta. Bu arada koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı var ya. Kargocular hafta sonu teslim edebilir mi yoksa hafta içinde mi? Trendyol cumartesileri teslim yapıyor ya. Yani kargocular hafta sonu da teslimat yapar mı? Sormak istediğim bu.

Zula falan da oynatır mı UHD. Zula'da oynarım ara sıra yeni laptopta. Bu arada koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı var ya. Kargocular hafta sonu teslim edebilir mi yoksa hafta içinde mi? Trendyol cumartesileri teslim yapıyor ya. Yani kargocular hafta sonu da teslimat yapar mı? Sormak istediğim bu.
Zula çok basit bir oyun elbette oynatır.

Ama oynamanı önermem bu P2W oyunu.

Zula çok basit bir oyun elbette oynatır.

ama oynamanı önermem bu P2W oyunu.

Anladım son dediğinizden. Zaten bunca yıl sadece bir Minecraft'a el sürebildim. CS:GO, GTA 5 daha hiç oynamadığım oyunlar. Az önce de sordum da. Kargocular hafta sonu getirebilirler mi yoksa koronavirüs kısıtlaması var mı onlara.

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım. Tabii daha gelmedi. Linkini bırakıyorum.

Özelliklerini burada söyleyim(HP'nin sitesinden alıntıdır):

Product number
1S7Z6EA​
Product name
HP Dizüstü Bilgisayar - 15-da2095nt​
Mikroişlemci
Intel® Core™ i3-10110U (2,1 GHz temel frekans, Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 4,1 GHz'e kadar, 4 MB L3 önbellek, 2 çekirdek)​
Chipset
Tümleşik Intel® SoC​
Bellek, standart
8 GB DDR4-2666 SDRAM (1 x 8 GB)​
Video Grafik
  • Intel® UHD Grafik Kartı.
  • Tümleşik.
Sabit Sürücü
256 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD​
Optik sürücü
Optik sürücü dahil değildir​
Ekran
39,6 cm (15,6") diyagonal HD ekran​
Kablosuz Bağlanabilirlik
Realtek RTL8723DE 802.11b/g/n (1x1) ve Bluetooth® 4.2 birleşimi​
Ağ Arayüzü
Tümleşik 10/100/1000 GbE LAN​
Genişleme yuvaları
1 multi-format SD ortam kartı okuyucusu​
Harici Bağlantı Noktaları
2 SuperSpeed USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı; 1 USB 2.0 Type-A; 1 HDMI 1.4b; 1 RJ-45; 1 AC smart pin; 1 birleşik kulaklık/mikrofon​
Minimum boyutlar (G x D x Y)
37,6 x 24,6 x 2,25 cm​
Ağırlık
1,85 kg​
Güç kaynağı türü
45 W Akıllı AC güç adaptörü​
Pil Türü
3 hücreli, 41 Wh Lityum iyon​
Pil ömrü karma kullanımı
12 saat 30 dakikaya kadar​
Video Kayıttan Yürütme Pil Ömrü
11 saat 15 dakikaya kadar​
Web kamerası
Tümleşik dijital mikrofonlu HP TrueVision HD Kamera​
Ses özellikleri
Çift hoparlör​
İşletim Sistemi
FreeDOS​

Ben Windows 10 Pro kursam bir ağırlık oluşur mu? Yoksa Windows 10 Home mi kurmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: Daha gelmedi. Sadece iki işletim sisteminin arasında kaldım.

İş için ise Pro ya gerek yok. Home yeterlidir.

Anladım son dediğinizden. Zaten bunca yıl sadece bir Minecraft'a el sürebildim. CS:GO, GTA 5 daha hiç oynamadığım oyunlar. Az önce de sordum da. Kargocular hafta sonu getirebilirler mi yoksa koronavirüs kısıtlaması var mı onlara.
Normalde cumartesileri yarım gün pazarları çalışmazlar.
Corona'dan dolayı ne oldu bilmiyorum. Dün kargoya verildiyse bugün veya yarın gelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı