i3 1115G4 Valorant'ta yavaş çalışıyor

İşletim sistemi
Windows 10
Arkadaşlar merhaba,

Sistemim;

HP FQ2045NT 2N2N8EA

i3 1115G4 3.00 GHz işlemci (Turbo Boost ile 4.1 GHz)
2x4 GB 2667 MHz çift kanal bellek
256 GB M.2 NVMe SSD
1920x1080p Ekran
Windows 10 Enterprise

Resimlerde görüldüğü üzere maç esnasında işlemci saat hızı otomatik olarak 2.8 GHz civarlarına geriliyor. Bazen ara menülerde vs. 4.1 GHz hıza ulaşıyor fakat genelde düşük hızda çalışıyor, bu durumun FPS düşmesi yememe sebep olduğunu düşünüyorum.

Sıcaklık artınca otomatik işlemci kısıyor kendini diyenler olacaktır. Sıcaklık az da olsa çok da olsa durum hep aynı. Quick CPU programı ile işlemciiyi Turbo hızına sabitledim deneme amaçlı; sistem boşta iken hep 4.1 GHz hızda çalıştı fakat oyunu açıp alta alınca sistem genelinde ise 2.8 GHz hıza çalıştı. Oyun kapalı iken aldığım ekran görüntüsünü ekledim.
60 dereceyi de gördüm 80'i de.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Ekran Görüntüsü (2).png
62.PNG

BIOS ayarlarında sıkıntı olabilir mi?
Hocam BİOS ayarlarını kurcalamadım, sadece sanallaştırma ya da Hyper-V ayarını değiştirmiş olabilirim tam hatırlamıyorum. Ayrıca HP laptop kullanıyorum, BİOS arayüzü bomboş ve çok sade. Detaylı ayar yapabilecek bir imkanım yok zaten.

2 hafta önce bir BİOS güncellemesi geldi HP üzerinden onu yaptım ama önceki sürümde de durum aynıydı zaten.

Hocam BIOS ayarlarını kurcalamadım, sadece sanallaştırma ya da Hyper-v ayarını değiştirmiş olabilirim tam hatırlamıyorum. Ayrıca HP laptop kullanıyorum, BIOS arayüzü bomboş ve çok sade. Detaylı ayar yapabilecek bir imkanım yok zaten.

2 hafta önce bir BIOS güncellemesi geldi HP üzerinden onu yaptım ama önceki sürümde de durum aynıydı zaten.

Aslında bu aldığınız FPS biraz normal gibi sonuçta işlemciniz 2 çekirdekli.

Aslında bu aldığınız FPS biraz normal gibi sonuçta işlemciniz 2 çekirdekli.
Hocam ek olarak bellekleri ekliyorum belki uyumsuzluk olabilir. Bilgisayar 4 GB KİNGSTON cl19 1.2v ile geldi, ben de Samsung orijinal cl19 1.2v ekledim. Gerçi Memtest86, memory test falan yaptım sıkıntı çıkmadıydı.

Dosya Ekleri

• IMG_20210416_025014440.jpg
    IMG_20210416_025014440.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 61
Hocam ek olarak bellekleri ekliyorum belki uyumsuzluk olabilir. Bilgisayar 4 GB Kingston CL19 1.2v ile geldi, ben de Samsung orijinal CL19 1.2v ekledim. Gerçi Memtest86, Memory test falan yaptım sıkıntı çıkmadıydı.

Sıkıntı yok 2 side DDR4 ve aynı MHz de çalışıyor. Bu Game test e bakabilirsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu rehberden 1. adıma bakar mısınız?

Hocam bu rehberden 1. adıma bakar mısınız?
Hocam az önce oyuna girip denedim ama değişen bir şey olmadı. Maça girer girmez 2995 MHz'e kitleniyor. Isınma fazla yok 70 derece civarlarında.

FPS en fazla bu civara iniyor normalde 80-90 FPS bandında oynuyorum ama bazı bölgelerde bu şekilde drop yiyorum.

Sistemimde 8 GB ram var ve bellek kısmı yetersiz kalıyor gibi geliyor bana. Çünkü oyun esnasında ekran kartı kullanımı 2 GB'ın üzerine çıkabiliyor. Normalde 4 GB ekran kartına ayrılmış durumda.

Ekran Görüntüsü (8).png

Son düzenleme:
Hocam az önce oyuna girip denedim ama değişen bir şey olmadı. Maça girer girmez 2995 MHz'e kilitleniyor. Isınma fazla yok 70 derece civarlarında.

FPS en fazla bu civara iniyor normalde 80-90 FPS bandında oynuyorum ama bazı bölgelerde bu şekilde drop yiyorum.

Sistemimde 8 GB RAM var ve bellek kısmı yetersiz kalıyor gibi geliyor bana. Çünkü oyun esnasında ekran kartı kullanımı 2 GB'ın üzerine çıkabiliyor.

Eki Görüntüle 1088746

Hocam şarja takılı mı? Ve güç planları nedir?

Hocam şarja takılı mı? Ve güç planları nedir?
Bilgisayarı mümkün olduğunca %100'de ve adaptör takılı kullanıyorum, güç planı olarak HP değişiklik yapmamı kısıtlamış. Program üzerinden maksimum performansa alıp ve güç planlarına Nihai performansı ekledim ama çözüm olmadı. Normalde 4.1 Ghz'de çalışan işlemci oyunda eski haline dönüyor.

Ekran görüntüsü 2021-06-29 131234.png
Ekran görüntüsü 2021-06-29 131300.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı