i3 1115G4 vs R3 5300U

Bütçe
3500-4500

SahTRuMa

Kilopat
İyi günler, yeni bir diz üstü bilgisayar almaya karar verdim. Yoğun araştırma ve bütçem ile birlikte iki model arasında karar kıldım. İlk model Dell'in 15.6 inç 1920x1080 çözünürlükte bir modeli ve içinde 11. nesil Intel i3 1115G4, 3200 MHz 8 GB RAM ve 256 GB SSD var. Gelecekte içine toplamda 16 GB kadar RAM takılabiliyor.

Diğer karar kıldığım model de Lenovo Ideapad 5'in 14 inc 1920x1080 çözürlükte AMD Ryzen 3 son nesil 5300U, 3200 MHz 8 GB RAM ve 512 GB SSD var. RAM'ler lehimli olduğundan herhangi bir müdahale yapılmıyor.

Bu iki bilgisayardan birini almaya karar verdim ama çok arada kaldım. Lenovo'nın işlemcisi daha güçlü hem de dahili ekran gücü daha yüksek fakat RAM artırma gibi bir seçenek yok ileride ve ekran boyutu daha küçük. Dell olanında işlemcisi güncel ve ileride RAM ekleme gibi durum var ayrıca ekranı da daha büyük. Sizce AMD işlemcinin gücü bu dezavantajları yok sayacak kadar etki eder mi yoksa Intel olanı mı almalıyım ileriye dönük?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam normal kullanım için 2 laptop ta iyi. Fakat panel tipi olarak 1. Laptop wva panele sahipken 2. Laptop TN panele sahip. 1. Laptop panel olarak daha iyi boyut olarak da daha iyi.

Hocam normal kullanım için 2 laptop ta iyi. Fakat panel tipi olarak 1. Laptop wva panele sahipken 2. Laptop TN panele sahip. 1. Laptop panel olarak daha iyi boyut olarak da daha iyi.
Vallahi hocam o kadar artmış ki pc fiyatları bütçeyi zorlayarak alabildiğimiz bu. IPS falan hak getire bu seviyede bu paraya. İşlemcileri güncel en azından ondan bunların üstünde duruyorum. Lenova da ram artırma şansım olsa yine alırdım da 2 seneye yetmez 8 gb ram o zaman bu seviye de pc de alamayız bu gidiş. Amd işlemcinin gpu gücü biraz daha yüksek acaba değer mi diye düşünüyorum o özelliklerden vazgeçmeye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı