i3 12100F 95 dereceye ulaşıyor

yildiz2020

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
16 gb Gskill
Ekran kartı
RTX2060 12 gb
Anakart
Msi h610 m bomber ddr4
İşlemci
Intel İ3 12100F
Merhaba.
Intel i3 12100F işlemcim var ekran kartım RTX 2060 12 GB. Anakartım MSI H610 m.

Dün ekran kartının ve işlemcinin termal macununu yeniledim ve tabii haliyle sıcaklık değerlerini takip etmeye başladım. CS2 oynarken ekran kartım 70-75 derece arası geziyor. Ama CPU 90-95 derece arasında oluyor. Xigmatek Apache Plus marka model işlemci soğutucu kullanıyorum. Termal macun Corsair xtm60.

Sıcaklıklar normal mi? Değilse ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil. Ya termal macunu fazla veya az sürdünüz ya da soğutucuyu montajlarken hata yaptınız. Tekrardan açıp bakın, işlemci ve soğutucu üstündeki termal macunu kolonya ile iyice temizleyip kurumasını bekleyin. Sonra macunu tekrardan dengeli biçimde sürüp yeniden soğutucuyu takıp öyle deneyin.

Sıcaklıklar normal değil çünkü o soğutucu çöp. Öyle şımarıkça laf değil hakikaten çöp, bildiğin e-waste. Bangladeş'teki elektronik çöplüklerinde olması gerekiyor.

Bunu alıp takarsan adam olur.

Bu soğutucu o işlemciye çok fazla. Assasin king fazlasıyla yeterli olur. ThermalRight Assassin King 120 Se Tl-c12c 120mm Intel-amd Uyumlu Hava Soğutucu (TF4 TERMAL MACUN DAHİLDİR) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Normal değil. Ya termal macunu fazla veya az sürdünüz ya da soğutucuyu montajlarken hata yaptınız. Tekrardan açıp bakın, işlemci ve soğutucu üstündeki termal macunu kolonya ile iyice temizleyip kurumasını bekleyin. Sonra macunu tekrardan dengeli biçimde sürüp yeniden soğutucuyu takıp öyle deneyin.

Bu soğutucu o işlemciye çok fazla. Assasin king fazlasıyla yeterli olur. ThermalRight Assassin King 120 Se Tl-c12c 120mm Intel-amd Uyumlu Hava Soğutucu (TF4 TERMAL MACUN DAHİLDİR) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Şu Xigmatek apaçisi ile ilgili forumda blog yazısı bile açıldı, böyle rezil bir şey olamaz ürün demeye bin şahit lazım. Alenen tokatçılık bu ama işte ortada ürün var diye kanunen bir şey yapamıyoruz.

Şu Xigmatek apaçisi ile ilgili forumda blog yazısı bile açıldı, böyle rezil bir şey olamaz ürün demeye bin şahit lazım. Alenen tokatçılık bu ama işte ortada ürün var diye kanunen bir şey yapamıyoruz.

Evet çok doğru fakat yine de bu sıcaklıklar fazla.

Evet çok doğru fakat yine de bu sıcaklıklar fazla.
Baya inceleme baktım, işlemci fark etmezsizin 95 dereceyi görüyor hertürlü veya frekans kıstırıyor. Gayet normal bu UFO için, diğer UFO'lar da hep aynı zaten.

Bu ürünü ya hediye yada çocuklara satıyorlar zaten.

Yanıtlar için teşekkür ederim, 2 gun once her şeyi söküp kolonya ıle temizleyip parçaları açıkta bırakıp ertesi gün macunlama yapmıştım. Oyunda CPU 100 dereceyı gördü sonra acaba az sürdüm dedim. Söktüm biraz daha sürdüm bu sefer 90-95 arası gezmeye başladı.
Stok soğutucumun tırnakları kırıldıgı ıcın bunu almıştım. 1yıldır kullanıyordum Vatan'dan almıştım. Belki hep boyleydı performansı ben yeni fark ettim.
Thermalright hava soğutucular hoş duruyor onlardan alayım ohalde.

Yanıtlar için teşekkür ederim, 2 gun once her şeyi söküp kolonya ıle temizleyip parçaları açıkta bırakıp ertesi gün macunlama yapmıştım. Oyunda CPU 100 dereceyı gördü sonra acaba az sürdüm dedim. Söktüm biraz daha sürdüm bu sefer 90-95 arası gezmeye başladı.
Stok soğutucumun tırnakları kırıldıgı ıcın bunu almıştım. 1yıldır kullanıyordum Vatan'dan almıştım. Belki hep boyleydı performansı ben yeni fark ettim.
Thermalright hava soğutucular hoş duruyor onlardan alayım ohalde.

Stock soğutucuyu sabitleyebilirsen ondan devam et derim. Ama Thermalright soğutucularda güzel fakat biraz fazla gelir işlemcin için ileride yükseltme planlıyorsan kesinlikle al.

Stock soğutucuyu sabitleyebilirsen ondan devam et derim. Ama Thermalright soğutucularda güzel fakat biraz fazla gelir işlemcin için ileride yükseltme planlıyorsan kesinlikle al.
Yükseltme düşünüyorum evet, Thermalright alsam , Yükseltme yaparken ıntel ultra veya amd serisine geçersem adaptör ile soğutucuyu kullanabilirim değilmi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı