Çözüldü i3 12100F Arc 750 sistem tam performansında çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusuferen0761

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB Ripjaws GSkill Ram
SSD veya HDD modeli
500GB M.2 SSD
Ekran kartı
İntel ARC A750
Anakart
MSİ PRO H610 M-E
İşlemci
İntel İ3 12100f
Bannerlord oynarken oyun 40 FPS'lere düşüyor fakat CPU kullanımı %25 GPU kullanımı ise %70 civarı araştırdım fakat sonuç alamadım bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

DÜZENLEME:Test ettim bu durum Windows 11 de böyle Windows 10 %70 civarı CPU kullanıyor yinede tam potansiyel değil ama.

Son düzenleme:
Çözüm
Rica ederim işlemciyle ilgili hangi ayarları yaptığında düzelme yaşadın?

Ceset sayısını azalttım.

Ek olarak sanırım bu ayar ekran kartıyla alakalıydı kenar yumuşatmayı düşürdüm.

Birkaç ufak ayar daha yaptım ne olduğunu bilmediğim ayarların bazılarını kapattım. (mozaikleştirme, film greni gibi birkaç ayar)

Ayrıyeten Windows 10 geri döndüm.( Problem genel olarak Windows 11'deymiş yukarıda da belirttim)

Şu an daha iyi performans alıyorum.

Ama hala CPU %60 - %70 arası kullanıyor FPS düştüğü zamanlarda.

Bu konularda pek bilgili değilim bu durumun RAM'le alakası olabilir mi?

Çünkü PC Steam ve birkaç ufak uygulama açıkken %35 civarı RAM kullanıyor.

Bannerlord'da RAM kullanan bir oyun. Siz daha iyi bilirsiniz ben RAM yetersizliğinden şüphelendim.
Biliyorsun ki Intel harici ekran kartı sektöründe çok yeni bu yüzden bazı oyunlarda optimizasyon sıkıntısı olabilir bazı bilindik oyunlarda da aynı sonuç geliyor mu ona bakman optimizasyon sıkıntısı olup olmadığını daha net ortaya koyacaktır.

Biliyorsun ki Intel harici ekran kartı sektöründe çok yeni bu yüzden bazı oyunlarda optimizasyon sıkıntısı olabilir bazı bilindik oyunlarda da aynı sonuç geliyor mu ona bakman optimizasyon sıkıntısı olup olmadığını daha net ortaya koyacaktır.
Öncelikle teşekkür ederim, intel son dönemlerde ekran kartlarındaki problemleri büyük miktarda çözmüş durumda bende karşılaştığım sorunun ekran kartımla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartını ilgilendiren ayarlamalar yaptığımda performansa hiç bir etkisi olmuyor.

Sorun işlemciyi ilgilendiren ayarlamalar yaptığımda büyük miktarda düzeliyor.

Rica ederim işlemciyle ilgili hangi ayarları yaptığında düzelme yaşadın?

Ceset sayısını azalttım.

Ek olarak sanırım bu ayar ekran kartıyla alakalıydı kenar yumuşatmayı düşürdüm.

Birkaç ufak ayar daha yaptım ne olduğunu bilmediğim ayarların bazılarını kapattım. (mozaikleştirme, film greni gibi birkaç ayar)

Ayrıyeten Windows 10 geri döndüm.( Problem genel olarak Windows 11'deymiş yukarıda da belirttim)

Şu an daha iyi performans alıyorum.

Ama hala CPU %60 - %70 arası kullanıyor FPS düştüğü zamanlarda.

Bu konularda pek bilgili değilim bu durumun RAM'le alakası olabilir mi?

Çünkü PC Steam ve birkaç ufak uygulama açıkken %35 civarı RAM kullanıyor.

Bannerlord'da RAM kullanan bir oyun. Siz daha iyi bilirsiniz ben RAM yetersizliğinden şüphelendim.

Çözüm
Problemi çözdüm, şu anda %80 civarı kullanıyor CPU'yu. Performans da gayet iyi. Oyun içi ayarları biraz daha kurcaladım ve güç seçeneklerinden yüksek performans moduna aldım.

Çok teşekkür ederim yardım ettiğiniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı