Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Vatan Bilgisayar'dan toplattığım yeni sistem CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT mavi ekran hatasını veriyor.
Sistem özellikleri.
- Intel ARC A750.
- Intel i3 12100F.
- G.Skill 8 (2×8) 16 GB 3200MHz CL16 RAM.
- MSI Pro H610-E DDR4 soket 1700 3200MHz (OC)
- Crucial 500GB P3 serisi M.2 SSDT.
Tüm donanımları stres testine soktum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Genelde oyun oynarken veya bir şeyler indirip kurulumunu yaparken bu hatayı veriyor.
%100 emin olmamakla birlikte işlemcinizde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Hatta işlemcinin önbelleğinde bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.
PC tüm donanımların bağlantısının doğru olup olmadığını kontrol edin. İşlemciyi söküp baştan düzgünce takın ve diğer tüm bileşenlerin bağlantılarının doğru ve tam şekilde takıldığından emin olun.
RAM testini test14 dma dahil olacak şekilde yapın bakalım sonuçlarını paylaşın.
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz. Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır. Bu dosyaları sizden istediğimizde...
Sistemi Vatan Bilgisayar'dan yeni toplattım. Oyunlarda kısa bir süre oynadıktan sonra mavi ekran hatası alıyorum. Oyun dışında masaüstünde ya da internette gezinirken de mavi ekran veriyor ama oyunlarda daha erken veriyor. Bazen de mavi ekran vermeden donup kalıyor.
PC tüm donanımların bağlantısının doğru olup olmadığını kontrol edin. İşlemciyi söküp baştan düzgünce takın ve diğer tüm bileşenlerin bağlantılarının doğru ve tam şekilde takıldığından emin olun.
RAM testini test14 dma dahil olacak şekilde yapın bakalım sonuçlarını paylaşın.
RAM testini test24 dma dahil olacak şekilde yapın bakalım sonuçlarını paylaşın.
Memtes testini daha önce yapmıştım bir sorun çıkmadı 0 error.
Bilgisayar donanımından anlamıyorum Vatan Bilgisayar'daki personel toplamıştı.
İşlemciyi garantiye yollamamı önerir misiniz?
Memtes testini daha önce yapmıştım bir sorun çıkmadı 0 error.
Bilgisayar donanımından anlamıyorum Vatan Bilgisayar'daki personel toplamıştı.
İşlemciyi garantiye yollamamı önerir misiniz?
İşlemcim i3 12100F.
Bellek testinde sorun çıkmadı.
Dedikerlinizi yaptım sorun devam ediyor.
Dediğim şekilde PC kablolamalarını kontrol edin. Yukarıdaki söylediğim adımları yapın işlemciyi söküp tekrar düzgünce takın. Dikkatli olun pinlerine zarar vermeden yapmaya çalışın. Sonrasında devam ederse işlemci testi gerçekleştirin. OCCT kullanabilirsin.
Dediğim şekilde PC kablolamalarını kontrol edin. Yukarıdaki söylediğim adımları yapın işlemciyi söküp tekrar düzgünce takın. Dikkatli olun pinlerine zarar vermeden yapmaya çalışın. Sonrasında devam ederse işlemci testi gerçekleştirin. OCCT kullanabilirsin.
İşlemciyi söküp taktım sorun devam etti.
Daha önce aıda64 ile stres testine sokmuştum ama bir sorun çıkmadı sorun çıkmaması işlemcide arıza olmadığı anlamına gelir mi?
İşlemciyi söküp taktım sorun devam etti.
Daha önce AIDA64 ile stres testine sokmuştum ama bir sorun çıkmadı sorun çıkmaması işlemcide arıza olmadığı anlamına gelir mi?