i3 12100F - Arc B580 sistemde Rust oynarken FPS düşüyor

Devimon

Hectopat
Daha fazla  
Rust'ta haritada kafamı sağa sola çevirdiğimde oyun 20 FPS'ye kadar düşüyor çok fazla drop yiyor anlayacağınız, normalde yürürken 80-100 arası alıyorum FPS sorununu ekran kartımın VRAM'ının düşük olmasına bağlıyordum 4 GB (o zaman da 50-60 FPS alıyordum) sırf bu sebeple yeni ekran kartı aldım, Arc B580 12 GB aldım fakat FPS sorunları duzelmedi, drop yemeye hala devam ediyorum. Sebebinin HDD oldugunu dusunuyorum cunku bayağı eski Seagate ST32000644ns modeli. SSD mi almam gerekli, işlemci mi, RAM mi değiştirmem gerek anlamadım.

Arc B580.
i3 12100F
H610M-K
Seagate ST32000644ns.
2x8 GB RAM

Rust'ta haritada kafamı sağa sola çevirdiğimde oyun 20 FPS'ye kadar düşüyor çok fazla drop yiyor anlayacağınız, normalde yürürken 80-100 arası alıyorum FPS sorununu ekran kartımın VRAM'ının düşük olmasına bağlıyordum 4 GB (o zaman da 50-60 FPS alıyordum) sırf bu sebeple yeni ekran kartı aldım, Arc B580 12 GB aldım fakat FPS sorunları duzelmedi, drop yemeye hala devam ediyorum. Sebebinin HDD oldugunu dusunuyorum cunku bayağı eski Seagate ST32000644ns modeli. SSD mi almam gerekli, işlemci mi, RAM mi değiştirmem gerek anlamadım.

Intel ekran kartı sahibiyim (A770) sizinle benzer sorunlar aldım driver ı silip tekrar yüklerseniz düzelir. Ekran kartı driverını silmek için link ve ekran kartı driverınızı indirmek için link. Son olarak Intel ekran kartlarında driverı her zaman elle güncellemeniz en iyisi olacaktır diğer türlü benzer hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Sorun hala devam ediyorsa sunucu değiştirip tekrar deneyin. Yine devam ederse oyunu SSD'ye taşımayı deneyin.

Tıpatıp aynı sistemi bende aldım. Siz memnun musunuz? Ayrıca CS 2'de bazen 100 bazen 80'e kadar iniyor bazen de 150 200'e çıkıyor normal mi bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Tıpatıp aynı sistemi bende aldım. Siz memnun musunuz? Ayrıca CS 2'de bazen 100 bazen 80'e kadar iniyor bazen de 150 200'e çıkıyor normal mi bilginiz var mı?

Hocam memnunum suanlık CS2 oynamıyorum Valorant'ta 200 250 arası dolaşıyor Rust'taki FPS dropları oyunun ilk 2 dakikası hariç olmuyolar CS2 de driver problemi olabilir onu da duzeltirler umarım gelecek driver güncellemeleriyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı