Çözüldü i3 12100F GTX 1660 SUPER sistemde Minecraft'ta FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Falsey

Kilopat
Makaleler
2
Minecraft oynarken çok rahat 400-1000 FPS arası alıyorum ama sunucularda veya tek kişilik oynarken arada sırada çok ağır droplar yiyorum. Aniden 500 FPS alırken 30-60'a düşüyor 3-4 saniye boyunca sonra tekrar eski haline dönüyor. Ekran kartı veya işlemci kullanımları gayet normal. Sebebini anlayamadım.

Ekran kartı: GTX 1660 Super 6 GB.
İşlemci: i3 12100F.
RAM: 16 GB DDR4 3200MHz.
SSD: Samsung 980 EVO.

Çözüm
Evet şimdi hatırladım. Benim de GTX 1050 Ti tabanlı bir sistemim vardı ve yakşaşık 20-30dk oynadıktan sonra tam olarak dediğiniz problem ile karşılaşıyordum. Maalesef bende çözüm bulamadım.
Bi kaç tane oyunun optimizasyonunu arttıran mod kurdum hocam. Sorun düzeldi.
Maalesef aklıma herhangi net bir çözüm gelmedi ancak sürücülerinizi en son sürüme güncellemenizi ve aynı şekilde Windows Update ile sisteminizi de güncel tutmanızı tavsiye ederim. Belki çözebilir.
Bütün driverler güncel hocam. Bende anlamadım, sadece minecraft'ta oluyor bu sorun.

Evet şimdi hatırladım. Benim de GTX 1050 Ti tabanlı bir sistemim vardı ve yakşaşık 20-30dk oynadıktan sonra tam olarak dediğiniz problem ile karşılaşıyordum. Maalesef bende çözüm bulamadım.
Bi kaç tane oyunun optimizasyonunu arttıran mod kurdum hocam. Sorun düzeldi.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı