i3 12100F işlemci için anakart önerisi

İyi günler, i3 12100F işlemci ve RX 6600'lü sistemime anakart arıyorum, fakat ne almam gerektiğinden emin değilim. MSI Pro B660M-A DDR4 Wi-Fi modeli gözüme takıldı ama B700 serisinin de çıktığını görünce alınır mı? Emin olamadım. Sizce B660M-A mı alınmalı yoksa başka bir anakart mı? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
o işlemci için b serisi anakarta gerek yok hocam.
bütçe sorunum yok diyorsanız geleceğe yatırım olarak tabiiki de alabilirsiniz.

o işlemci için b serisi anakarta gerek yok hocam.
bütçe sorunum yok diyorsanız geleceğe yatırım olarak tabiiki de alabilirsiniz.
Bu anakart işlerinden pek anlamıyorum o yüzden birkaç sorum olacak:

1-H610M ile B660M arasındaki fiyat farkına sebep olan nedir? Büyük ihtimalle B660M'ler daha kaliteli diye ama onları daha pahalı yapan detayları merak ediyorum, ihtiyaçlarıma göre hangisi daha mantıklı o zaman daha rahat karar verebilirim.
2-B660M-A ile B660-Plus'ın arasında sanırım Plus olan daha yüksek model olmasına rağmen fiyat farkı neredeyse yok, bunun sebebi nedir?
3-B700 serisi hakkında ne düşünüyorsunuz, o tarafa yönelmek için birinin sebepleri ne olabilir?
Bir de 4000 civarlarında önerebileceğiniz başka anakartlar varsa onları da söylerseniz sevinirim.

O işlemciye H610 al, daha üzeri mantıksız.
H610'u B660M'den daha kalitesiz kılan özellikler nelerdir?

B serisinde daha çok slot seçeneği var, bütçe sınırı yoksa daha mantıklı olur.
bütçe sınırı olmasa 12100f almazdı bence hocam.
Bütçe sınırı ilk bilgisayarı toplarken vardı aslında, ama aldığımdan geri bir türlü düzgün çalışmıyor; bu sebepten şu anda şüpheli olan parçaları kalitelileriyle değiştiriyorum.

Bu anakart işlerinden pek anlamıyorum o yüzden birkaç sorum olacak:

1-H610M ile B660M arasındaki fiyat farkına sebep olan nedir? Büyük ihtimalle B660M'ler daha kaliteli diye ama onları daha pahalı yapan detayları merak ediyorum, ihtiyaçlarıma göre hangisi daha mantıklı o zaman daha rahat karar verebilirim.
2-B660M-A ile B660-Plus'ın arasında sanırım Plus olan daha yüksek model olmasına rağmen fiyat farkı neredeyse yok, bunun sebebi nedir?
3-B700 serisi hakkında ne düşünüyorsunuz, o tarafa yönelmek için birinin sebepleri ne olabilir?
Bir de 4000 civarlarında önerebileceğiniz başka anakartlar varsa onları da söylerseniz sevinirim.

H610'u B660M'den daha kalitesiz kılan özellikler nelerdir?

Bütçe sınırı ilk bilgisayarı toplarken vardı aslında, ama aldığımdan geri bir türlü düzgün çalışmıyor; bu sebepten şu anda şüpheli olan parçaları kalitelileriyle değiştiriyorum.

1-
Ekstra RAM soketi ve daha fazla MHz desteği.
Daha fazla M.2 slotu.
Üst seviye işlemciler için daha stabil çalışma ve güç performansı ( sizde i3 12100F olduğu için gerek yok )
İleride upgrade imkanı ( b serisi anakartı alırsanız 3 4 yıl bu işlemciyi kullanıp ileride i7 12700F vb işlemcilere geçiş yapabilirsiniz.)

2-Plus modelinde ekstra olarak.
Bir M.2 slotu daha var.
Type-C girişi var.
Plus olan ATX diğeri mATX.

3- 700 serisi hakkında şu an bir bilgim yok.

Dediğim gibi h olan mevcut işlemcinize gayet yeterli ancak bütçede sorunum yok ileride dönük olsun diyorsanız b serisi daha iyi olacaktır ileride anakart değiştirmeden güzel bir upgrade yapabilirsiniz.
Buradan iki anakart arasındaki farklara daha detaylı bakabilirsiniz.

1-
Ekstra RAM soketi ve daha fazla MHz desteği.
Daha fazla M.2 slotu.
Üst seviye işlemciler için daha stabil çalışma ve güç performansı ( sizde i3 12100F olduğu için gerek yok )
İleride upgrade imkanı ( b serisi anakartı alırsanız 3 4 yıl bu işlemciyi kullanıp ileride i7 12700F vb işlemcilere geçiş yapabilirsiniz.)

2-Plus modelinde ekstra olarak.
Bir M.2 slotu daha var.
Type-C girişi var.
Plus olan ATX diğeri mATX.

3- 700 serisi hakkında şu an bir bilgim yok.

Dediğim gibi h olan mevcut işlemcinize gayet yeterli ancak bütçede sorunum yok ileride dönük olsun diyorsanız b serisi daha iyi olacaktır ileride anakart değiştirmeden güzel bir upgrade yapabilirsiniz.
Buradan iki anakart arasındaki farklara daha detaylı bakabilirsiniz.
Anladım, teşekkürler yardımınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı