i3 12100F işlemci için soğutucu önerisi

Yer
Ankara
Selamlar.
i3 12100F işlemciyi stok fan ile MSI PRO-H610M-E-DDR4 anakarta zar zor taktım.
İşlemci boşta 45-50 derece arası iken CPU burner ile 100 dereceyi görüyor.

Bu değerler normal mi, değilse bana 700-1000 arası bütçeye bir soğutucu tavsiye eder misiniz?
Teşekkürler.

Aynı işlemci ve aynı anakarta sahibim. Kendim DeepCool AG400bk almıştım kışın boştayken 19 dereceyi görmüştü bu soğutucu ile 1 senedir kullanıyorum neredeyse aynı performansı veriyor öneririm. Bir tık fazla gibi duruyor sıcaklıklar.

Stok fan hayli hayli yetiyor o işlemciye CPU burner gerektiğinden fazla yük bindiriyor olabilir oyunlarda test etmeniz yeterli işlemciyi.

Thermalright Burst Assassin 120 SE kullanıyorum. İşlemcim i5 12400f 20 dakikalık stres testinde max 60 dereceyi gördü(hava 35 dereceydi). Anakartım Asus prime h610m-k. Biraz ram e temas etmişti takarken fanı bir tık üste taktım.

Stok fan hayli hayli yetiyor o işlemciye CPU burner gerektiğinden fazla yük bindiriyor olabilir oyunlarda test etmeniz yeterli işlemciyi.
Dirt Rally 2019 oynadım az önce. 76 derece görmüş azami. Şu an 54 derece.

Bu nasıldır? https://www.hepsiburada.com/strong-...pu-fan-p-HBCV00006514T7?magaza=DEY ELEKTRONİK

Aynı işlemci ve aynı anakarta sahibim. Kendim DeepCool AG400bk almıştım kışın boştayken 19 dereceyi görmüştü bu soğutucu ile 1 senedir kullanıyorum neredeyse aynı performansı veriyor öneririm. Bir tık fazla gibi duruyor sıcaklıklar.
Montajı kolay mıydı? Anakartı sökmek gerekti mi?

Son düzenleme:
Montajı kolay mıydı? Anakartı sökmek gerekti mi?

Stok fandan çok çok daha kolay sadece anakartın arkasındaki kasa kapağını söktüm plakayı yerleştirdim arkasına vidaları taktım ön taraftan fanı taktım vidaladım bitti. Macun değişirken stok fanın ayağını kırdım çok saçma yaptıkları için ondan değiştirdim bende.

Ama arkadaşların dediği gibi çok da gerekli değil ben mecbur olduğum için almıştım.

Stok fandan çok çok daha kolay sadece anakartın arkasındaki kasa kapağını söktüm plakayı yerleştirdim arkasına vidaları taktım ön taraftan fanı taktım vidaladım bitti. Macun değişirken stok fanın ayağını kırdım çok saçma yaptıkları için ondan değiştirdim bende.

Ama arkadaşların dediği gibi çok da gerekli değil ben mecbur olduğum için almıştım.
Stok fanı çok zor taktım. Bende de bir ayak ezildi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı