i3 12100F performansı tutarsız mı?

Ay_BerKK

Megapat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler,
Senelerdir PC toplamaya çalışıyorum ama sonunda eylül'e doğru alacağım gibi ve geri kalmamak için piyasayı takip ederken i3 12. nesilin performansı garip geldi.
Şimdi aşağıya testler bırakacağım bu işlemciyle ilgili kafamda tam netleştirmişken, fiyat performans olarak bu işlemciyi tercih edecekken beni üzen bir test gördüm acaba neden diye sormak istedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci bu testte RTX 2060la kullanılmış ve Valorant'ta 500 ortalama FPS görüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemci bu testte ise daha iyi bir ekran kartı ile bile 220 FPS'lerde Valorant'ta, şu sıralar en çok oynadığım oyun olduğu için önemsiyorum ve bu oyunun işlemci bazlı olduğunu biliyorum ama FPS farkı çok garip değil mi?

Acaba kaçırdığım ve bilmediğim bir şey mi var? Yardım ederseniz çok sevinirim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba iyi günler,
Senelerdir PC toplamaya çalışıyorum ama sonunda eylül'e doğru alacağım gibi ve geri kalmamak için piyasayı takip ederken i3 12. nesilin performansı garip geldi.
Şimdi aşağıya testler bırakacağım bu işlemciyle ilgili kafamda tam netleştirmişken, fiyat performans olarak bu işlemciyi tercih edecekken beni üzen bir test gördüm acaba neden diye sormak istedim.

İşlemci bu testte RTX 2060la kullanılmış ve Valorant'ta 500 ortalama FPS görüyor.

İşlemci bu testte ise daha iyi bir ekran kartı ile bile 220 FPS'lerde Valorant'ta, şu sıralar en çok oynadığım oyun olduğu için önemsiyorum ve bu oyunun işlemci bazlı olduğunu biliyorum ama FPS farkı çok garip değil mi?

Acaba kaçırdığım ve bilmediğim bir şey mi var? Yardım ederseniz çok sevinirim iyi günler.

Sanıyorum ki RX 6000 serisi kartlarda problem var. Benimde Smart Accsess Memory için açtığım konuma bakabilirsin. 1 hafta önce yeni bir anakart aldım. RX 6500XT ekran kartı çünkü PCI 4.0 daha performanslı. Daha önce ki anakartım B450 chipset idi. SMA açtığım zaman CS:GO FPS normale dönüyordu. Şimdi ise ultra üst düzey B550 chipset anakart ile SMA açık 100-150 FPS arası alıyorum. SMA kapattığım zaman FPS normale dönüyor. Bu sorunu yaşayan bir kişi buldum ancak, o kişiyede SMA açmasını önermiş birisi :) Genel olarak Google'da AMD 6000 serisi ekran kartlarında böyle abuk subuk performans sorunu yaşayan kullanıcılar çok. Pişmanım AMD aldığım için.

Merhaba iyi günler,

PC Hocası, Valorant testi yapmamış ki haritada tek başına gezmiş boş boş. Diğer attığınız videoda ise arkadaş ölüm maçında aktif bir şekilde oynuyor. Elbette aralarında performans farkı olacak.

Anladım seni ama sanki benim takıldığım yer ekran kartından bağımsız gibi bir test daha bırakıyorum RTX 3060 kullanılan bir sürü kombinasyon izledim ama o işlemciyle Valorant'ta 500 FPS imkansız gibi nasıl oluyor onu anlayamıyorum. DDR5 veya PCI 4.0 değil sanırım sistem çok garip.

PC hocasinin testinde haritada tek basina bu ciddi bir FPS farki yaratir.

PC Hocası, Valorant testi yapmamış ki haritada tek başına gezmiş boş boş. Diğer attığınız videoda ise arkadaş ölüm maçında aktif bir şekilde oynuyor. Elbette aralarında performans farkı olacak.

Cidden mantıklı söyledikleriniz ama benim şuan kullandığım laptopta bile tek ve çoklu arasında max 10 fps oynuyor. Bu kadar fark normal mi? Eğer öyleyse çok yanıltıcı olmuş gerçekten.

Anladım seni ama sanki benim takıldığım yer ekran kartından bağımsız gibi bir test daha bırakıyorum RTX 3060 kullanılan bir sürü kombinasyon izledim ama o işlemciyle Valorant'ta 500 FPS imkansız gibi nasıl oluyor onu anlayamıyorum. DDR5 veya PCI 4.0 değil sanırım sistem çok garip.

Cidden mantıklı söyledikleriniz ama benim şuan kullandığım laptopta bile tek ve çoklu arasında max 10 fps oynuyor. Bu kadar fark normal mi? Eğer öyleyse çok yanıltıcı olmuş gerçekten.

Tabi ki normal. Kendim şimdi test ettim, sonuçları paylaşıyorum:

Kimse yokken 1080p en düşük ayarlar (15 saniye dolandım, Afterburner'ın üst kısmında yazıyor):

1655325078203.png

Aynı ayarlar aktif ölüm maçında:

1655325209570.png

Merhaba bu sistemlerin Intel olanında şu anki ekran kartı OC değil normal EVO aralarında çok fark var mı acaba?
Ben çok hakim değilim dostum kusura bakma.
Tabi ki normal. Kendim şimdi test ettim, sonuçları paylaşıyorum:

Kimse yokken 1080p en düşük ayarlar (15 saniye dolandım, Afterburner'ın üst kısmında yazıyor):

Eki Görüntüle 1421193

Aynı ayarlar aktif ölüm maçında:

Eki Görüntüle 1421195
Çok teşekkürler büyük bir soru işaretiydi benim için sağ olun.

Peki 10000 fiyat bandında beni valo cs gibi oyunlarda 300 fps altına düşürmeyecek bir işlemci olarak ne önerirsiniz? 240hz monitör almayı düşünürsem çok sınırda kalacak gibi i3 12gen, eğer o fiyat bandında güzel bir sistem bulamazsam 165hzde kalırım gibi.

Peki 10000 fiyat bandında beni valo cs gibi oyunlarda 300 fps altına düşürmeyecek bir işlemci olarak ne önerirsiniz? 240hz monitör almayı düşünürsem çok sınırda kalacak gibi i3 12gen, eğer o fiyat bandında bulamazsam güzel bir sistem 165hzde kalıcam gibi.
Ortalama 300FPS için AMD tarafında 5000 serisinde en düşük 5600, Intel tarafında da 12. nesilde en düşük 12400F almanız lazım. Ryzen 5 5600'ün Valorant, CS:GO'da performansı daha iyi olur.

Peki 10000 fiyat bandında beni valo cs gibi oyunlarda 300 fps altına düşürmeyecek bir işlemci olarak ne önerirsiniz? 240hz monitör almayı düşünürsem çok sınırda kalacak gibi i3 12gen, eğer o fiyat bandında güzel bir sistem bulamazsam 165hzde kalırım gibi.
Eğer profesyonel oyuncu değilseniz monitörde de sadece HZ'e değil görüntü kalitesine de bakın. Monitör tavsiyesi isterseniz de yeni bir konu açmalısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı