Anakart çok kötü deyince arkadaşlar pek bilgim olmadığı için çekindim ve darboğaz kesin yapar deniyor bilemiyorum sanırsam onu alacağım.
Önerilerin için çok teşekkür ederim büyük ihtimalle yarın alacağım umarım sıkıntı yaşatmadan kullanabilirim ileride işlemci güncellemem gerekirse doğal olarak anakartda güncelleyeceğim ama beni uzun zaman götürür diye düşünüyorum benim için aslında en önemli konu black desert online performansı olacak umarım çok dar boğaz yemem yada oc ile umarım rahatlatılacak düzede olur.Anakart kötü ama size herhangi bir problem yaşatmaz. A320 anakart VRM olarak çok kısıtlı o yüzden içine yüksek performans işlemciler koyamazsınız Yani ileride 5800x takamazsın mesela, 5600 gene takarsın ama 5600x'de sorun çıkabilir (belki). R5 5500 aşırı güçlü değil. i3 12100F'den iyidir ama. R5 3600 gücünde, gene 6 çekirdekli bu ı3'e göre büyük avantaj. 1080P'de yüksek FPS'lerde azıcık darboğaz yiyebilirsin mesela Valorant ve CS:GO gibi seni gene 500 küsur FPS'lere ve üstüne de çıkarır ama mesela 6700XT 1000FPS alacaksa onu vermez. 240Hz bir monitör ile rahatça kullanırsın.
Kasayı vg15 yapmayı unutmayın. Aradaki fark 0tl zaten ama mesh olması çok önemli bir detay.
Sizde yorum yapar mısınız hocam müsait iseniz yeni attığım sisteme?Anakart kötü ama size herhangi bir problem yaşatmaz. A320 anakart VRM olarak çok kısıtlı o yüzden içine yüksek performans işlemciler koyamazsınız Yani ileride 5800x takamazsın mesela, 5600 gene takarsın ama 5600x'de sorun çıkabilir (belki). R5 5500 aşırı güçlü değil. i3 12100F'den iyidir ama. R5 3600 gücünde, gene 6 çekirdekli bu ı3'e göre büyük avantaj. 1080P'de yüksek FPS'lerde azıcık darboğaz yiyebilirsin mesela Valorant ve CS:GO gibi seni gene 500 küsur FPS'lere ve üstüne de çıkarır ama mesela 6700XT 1000FPS alacaksa onu vermez. 240Hz bir monitör ile rahatça kullanırsın.
Kasayı vg15 yapmayı unutmayın. Aradaki fark 0tl zaten ama mesh olması çok önemli bir detay.
Önerilerin için çok teşekkür ederim büyük ihtimalle yarın alacağım umarım sıkıntı yaşatmadan kullanabilirim ileride işlemci güncellemem gerekirse doğal olarak anakartda güncelleyeceğim ama beni uzun zaman götürür diye düşünüyorum benim için aslında en önemli konu Black Desert Online performansı olacak umarım çok darboğaz yemem ya da OC ile umarım rahatlatılacak düzede olur.
@messinicocugu hocam bütçemi arttırdım ve şöyle bir özelleştirme yaptım eksik bir şey çarpıyor mu gözünüze yorumunuzu bekliyorum satın almak için. Teşekkür ederim şimdiden.
Sizde yorum yapar mısınız hocam müsait iseniz yeni attığım sisteme?
Şöyle bunlar hazır sistem olduğu için üstlerinde oynama yapma şansım çok az oluyor kendim mi toplamalıyım o zamanda çook pahalıya denk geliyor yardımcı olursanız sevinirim.Bence işlemciyi R5 5600 alabiliyorsanız ona düşürün aralarındaki 800TL'yi hak etmiyorlar gerçekten. Anakart konusunda yüksek model bir anakart illa B550 istiyorsanız mütevazi bir B550 seçebilirsiniz çünkü işlemciniz mütevazi bir işlemci. Ben sizinkinden daha zayıf bir anakartla R9 5900X kullanıyorum benimkinin limiti 5950X yani benimki bile sizin sisteme fazla gelecekken çok üst model bir anakart takmışsınız sisteme ekstra faydasını görmezsiniz. İleride 5800x3D takacaksanız kalsın.
Yani bunlara ekstra para çıkacağınıza raminizi 32 GB yapın, SSD'yi 1TB yapın, monitörünüzü daha iyi alın.
Bütçeniz sadece kasa için ne kadar?Şöyle bunlar hazır sistem olduğu için üstlerinde oynama yapma şansım çok az oluyor kendim mi toplamalıyım o zamanda çook pahalıya denk geliyor yardımcı olursanız sevinirim.
Ana kartı en ucuz onu seçiyor mesela zamanınız var ise bana kasa 19.000 Tl yi geçmeyecek şekilde en iyi sistemi yapar mısınız peki ?Bence işlemciyi R5 5600 alabiliyorsanız ona düşürün aralarındaki 800TL'yi hak etmiyorlar gerçekten. Anakart konusunda yüksek model bir anakart illa B550 istiyorsanız mütevazi bir B550 seçebilirsiniz çünkü işlemciniz mütevazi bir işlemci. Ben sizinkinden daha zayıf bir anakartla R9 5900X kullanıyorum benimkinin limiti 5950X yani benimki bile sizin sisteme fazla gelecekken çok üst model bir anakart takmışsınız sisteme ekstra faydasını görmezsiniz. İleride 5800x3D takacaksanız kalsın.
Yani bunlara ekstra para çıkacağınıza raminizi 32 GB yapın, SSD'yi 1TB yapın, monitörünüzü daha iyi alın.
Anakartı en ucuz onu seçiyor mesela zamanınız var ise bana kasa 19.000 TL'yi geçmeyecek şekilde en iyi sistemi yapar mısınız peki?
Sadece ssdi demi değişiklik yapmam lazım voltajın az gelme durumundan bahsetmişler bazılarıHocam SSD'yi 1TB yapıp alın direkt bence. A320 R5 5600 için yeterli gelecektir ileride işlemci değiştirirsiniz desem AM5 için yeni anakart lazım olacak kendi nesili içinde işlemci değiştirseniz R5 5600 ve R7 5800X arasında bile oyunlarda çok fark görmeyeceksiniz R7 5800x3D almanız lazım onun da fiyatı tek başına 7.200TL. Zaten R5 5600 RX 6700 XT'yi 1080P'de beslediği için böyle bir şeye ihtiyacınız da olmayacak.MANTIS-6700XT / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500 GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
MANTIS-6700XT oyuncu bilgisayarı ASUS Radeon RX 6700 XT 12 GB ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5600 işlemci ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
SSD'yi 1TB yapıp kasayı VG15 seçin 15.700TL'ye alın.
RAM'leri 32 GB yapmak istedim ama o seçeneği sunmuyor isterseniz geldiğinde satıp 2 adet 16 GB'lık 3600MHz kit satın alabilirsiniz ama 16 GB kullanmamanız için bir sebep de yok yani.
Peki pcu ne durumda kalsın hocam olduğu gibi mi bırakıyım ne dersiniz?
Sadece SSD'i değil mi değişiklik yapmam lazım voltajın az gelme durumundan bahsetmişler bazıları.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim sizden şuanda tek istediğim orada seçmem gereken ssd yi söylerseniz hangisi olduğunu ben ram 32 yapıcam aynı frekansda satıyolarsa alıcam 2 tane 8 daha ve söylediğini soğutucuyuda alacağım o soğutucuyu takmak çok zor olurm mu hiç yapmadım o işlemi ben?VRM kalitesinden bahsediyor olabilirler ama R5 5600 çok mütevazidir o.c işine girişmediğin sürece A320 hiçbir problem çıkarmaz. Zaten o.c olmadan da kendi başına senin ekran kartını 1080P'de besleyeceği için gönül rahatlığıyla al.
Tavsiyem geldiğinde bir de soğutucusunu değiştir.
600TL'ye şunu da alırsan miss gibi sistemin olur ID-COOLING SE-214-XT RGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu (Random Spectrum Lighting) Fiyat