i3-12100F RTX 3060 sistem vs R5 5500 RX 6700 XT sistem

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim sizden şu anda tek istediğim orada seçmem gereken SSD'yi söylerseniz hangisi olduğunu ben RAM 32 yapacağım aynı frekansda satıyolarsa alacağım 2 tane 8 daha ve söylediğini soğutucuyuda alacağım o soğutucuyu takmak çok zor olurm mu hiç yapmadım o işlemi ben?

2 tane daha alıp takamazsınız çünkü anakartta 2 adet RAM girişi var. Giriş seviyesi bir anakart olduğu için 4 slot değil. İleride elinizdeki RAM'leri satarsanız 2 adet 16 GB alırsınız. Mümkünse 3600MHz olsun.
SSD olarak bunu seçin.

1677068941559.png

Küçük bir not daha düşeyim. 1 kere alıyorum iyisi olsun derseniz.
O yukarıda 1TB SSD'nin üstüne 500TL daha koyarak bu aşağıdakini alın. Hem daha hızlı Okuma/Yazma hem de kendi içinde 1GB RAM bulunmakta. Buna DRAM deniyor bilgisayarın ramine eklenmiyor ama mesela bilgisayarı açtıktan sonra Chrome açtınız siz bilgisayarınızı kapatana kadar bunu kendi 1GB Dram'inde tutuyor ve bir dahaki açışınız daha hızlı ve seri oluyor kendi okuma ve yazma hızının da daha iyi olduğunu hesaba katarsanız miss gibi. İşletim sistemi kurmak için drambulunduran SSD'ler daha idealdir. Ben yerinizde olsam ekstra 700TL vermişken 500 daha koyar bunu alırdım. Çok kalite bir SSD'dir kendisi.

1677069135360.png

2 tane daha alıp takamazsınız çünkü anakartta 2 adet RAM girişi var. Giriş seviyesi bir anakart olduğu için 4 slot değil. İleride elinizdeki RAM'leri satarsanız 2 adet 16 GB alırsınız. Mümkünse 3600MHz olsun.
SSD olarak bunu seçin.

Eki Görüntüle 1678228

Küçük bir not daha düşeyim. 1 kere alıyorum iyisi olsun derseniz.
O yukarıda 1TB SSD'nin üstüne 500TL daha koyarak bu aşağıdakini alın. Hem daha hızlı Okuma/Yazma hem de kendi içinde 1GB RAM bulunmakta. Buna DRAM deniyor bilgisayarın ramine eklenmiyor ama mesela bilgisayarı açtıktan sonra Chrome açtınız siz bilgisayarınızı kapatana kadar bunu kendi 1GB Dram'inde tutuyor ve bir dahaki açışınız daha hızlı ve seri oluyor kendi okuma ve yazma hızının da daha iyi olduğunu hesaba katarsanız miss gibi. İşletim sistemi kurmak için drambulunduran SSD'ler daha idealdir. Ben yerinizde olsam ekstra 700TL vermişken 500 daha koyar bunu alırdım. Çok kalite bir SSD'dir kendisi.

Eki Görüntüle 1678232
Size çok teşekkür ederim şimdi sipariş geçiyorum güç kaynağı konusundada problem yaratmaz diyorsanız sipariş vereceğim yoska 400 tl daha koyup bir üstünü alacağım.

Size çok teşekkür ederim şimdi sipariş geçiyorum güç kaynağı konusundada problem yaratmaz diyorsanız sipariş vereceğim yoska 400 TL daha koyup bir üstünü alacağım.

650W R5 5600 ve RX 6700 XT sistemi rahat besler. İçiniz rahat etmeyecekse 450TL daha koyup 700W olanı alın ama ben çok gereksiz görüyorum. Watt başına 9TL değmez. Besleyemeseydi değerdi ama bu durumda gerek yok.

1677069381979.png

6700XT ASUS Dual modeli 230W çekiyormuş. Yanında önerilen PSU 550W. İşlemciniz 105W olan modellerden değil 65W olan modellerden ayrıca. Yani çok rahat yeter 650W ona ekstra para dökmeyin. Samsung olan SSD'yi alın. Kasayı VG15 yapmayı unutmayın bu çok önemli çünkü mesh diğeri temperli cam. Başka hiçbir şeye dokunmayın satın alın. Mümkünse ileride raminizi 32 GB yapın çünkü sisteminizin 5 yılı devirmesini engelleyen tek şey muhtemelen RAM'iniz olacaktır ama günümüzde 16 GB yeterli tabii. Kullanımınızda size bir sorun çıkarmaz.

İlerleyen zamanlarda ram alacağım 3600 dediniz ama anakart sanırsam max 3200 destekliyormuş ama sağlık olsun teşekkür edeirm yardımınız için fikirleriniz için.
650W R5 5600 ve RX 6700 XT sistemi rahat besler. İçiniz rahat etmeyecekse 450TL daha koyup 700W olanı alın ama ben çok gereksiz görüyorum. Watt başına 9TL değmez. Besleyemeseydi değerdi ama bu durumda gerek yok.

Eki Görüntüle 1678235

6700XT ASUS Dual modeli 230W çekiyormuş. Yanında önerilen PSU 550W. İşlemciniz 105W olan modellerden değil 65W olan modellerden ayrıca. Yani çok rahat yeter 650W ona ekstra para dökmeyin. Samsung olan SSD'yi alın. Kasayı VG15 yapmayı unutmayın bu çok önemli çünkü mesh diğeri temperli cam. Başka hiçbir şeye dokunmayın satın alın. Mümkünse ileride raminizi 32 GB yapın çünkü sisteminizin 5 yılı devirmesini engelleyen tek şey muhtemelen RAM'iniz olacaktır ama günümüzde 16 GB yeterli tabii. Kullanımınızda size bir sorun çıkarmaz.

İlerleyen zamanlarda RAM alacağım 3600 dediniz ama anakart sanırsam Max 3200 destekliyormuş ama sağlık olsun teşekkür edeirm yardımınız için fikirleriniz için.

Evet ben de şimdi bakınca fark ettim. Çok önemli bir detay değil ya, %1-2 oynuyor. İleri 2 tane 16 GB 3200MHz RAM alır takarsınız.

Çok teşekkürler yanına bir de ASUS TUF GAMING VG247Q1A 23,8 Inç Full HD (1920x1080), 165 Hz, 1ms, FreeSync Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR bunu koyup alıyorum o zaman SSD'yi taktım güç kaynağına dokunmadım. Kasayı 15 yaptım.

Özelleştirmeniz doğru ama o monitörü almayin.
Ya bunu alın. IPS.
Ekstra çıkmak isterseniz bunu alın.
https://www.hepsiburada.com/asus-tu...m-hdr-full-1920x1080-monitor-pm-HBC00000YSG81 gene IPS ama yüksekliği falan ayarlanılabiliyor ve gerçek 165Hz. Sizin attığınız da benim attığım ilk linkteki de orijinalinde 144Hz. 1ms yapınca 144'e düşüyor. Yüksek ms kullanırsanız 165Hz oluyor. Bütçeniz çıkarsa pahalı olanı alın. O ayarlanma falan gereksiz görünen ama lazım olan özelliklerden.

1677070363372.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı