i3-12100F RTX 3060 sistem vs R5 5500 RX 6700 XT sistem

four

Femtopat
Daha fazla  
AMD sistemdeki anakart zayıf kalmış sanki. Bana kalırsa bütçe belirtin, arkadaşlar size en optimum sistemi önerecektir.
Görüşünüz için teşekkür ederim. Bütçe 14.000 TL maksimum olarak belirledim

Kesinlikle 5500 ve 6700 XT'li sistem.
Açık söylemek gerekir ise bende öyle düşündüm ama daha önce hiç masaüstü bilgisayar almadım ve amd kart yada işlemcimde olmadı hep intel ve nvdia oldu onun için uzağım ama araştırmama göre sanki amdli sistem daha iyi gibi geldi banada.

Görüşünüz için teşekkür ederim. Bütçe 14.000 TL maksimum olarak belirledim

Açık söylemek gerekir ise bende öyle düşündüm ama daha önce hiç masaüstü bilgisayar almadım ve amd kart yada işlemcimde olmadı hep intel ve nvdia oldu onun için uzağım ama araştırmama göre sanki amdli sistem daha iyi gibi geldi banada.
Kendim 6600 XT kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım. 6700 XT 3060'tan daha üstün bir kart. Bu yüzden 6700 XT'li sistemi tercih etmelisiniz.

Valla limitim 14.000 TL 100 tl bile arttıramıyorum şuanda onun için sormuştum, bu şekilde kabul edersek yine de amdli sistem ize göre daha iyi sanırsam değil mi?
Şimdi şöyle; A320M-K Anakart bu sistem için uygundur. Yani kullanımda problem yaratmaz fakat yanlış hatırlamıyorsam 5000 serisi işlemciler için sonradan güncelleme alan bir Anakart. Siz sıfır alacağınız için BIOS güncel olarak gelir diye düşünüyorum. Burada takılmanız gereken konu; böyle güzel sistemin yanında bu Anakart olur mu? Orta saha oyuncusunu sağ beke koyup idare etmektense sağ bek transferi yapmak en sağlıklısı olacaktır :)

Önerim bütçeyi şu an yükseltemiyorsanız yükseltene kadar bekleyin ya da bir şekilde yükseltmeye çalışın. Bu bilgisayarı en az 5 sene kullanacaksınız. Fakat bu Anakart ile değil.. Hiçbir şekilde bütçe artmıyorsa veya beklenilmiyorsa bu Anakart'ı da kullanabilirsiniz.

Başka bir seçenek; bütçeniz dahilinde farklı kombinasyonlar bakabilirsiniz. İndirim kovalayabilirsiniz. Anakart önemsiz gibi görünse de önemlidir.

Şimdi şöyle; A320M-K Anakart bu sistem için uygundur. Yani kullanımda problem yaratmaz fakat yanlış hatırlamıyorsam 5000 serisi işlemciler için sonradan güncelleme alan bir Anakart. Siz sıfır alacağınız için BIOS güncel olarak gelir diye düşünüyorum. Burada takılmanız gereken konu; böyle güzel sistemin yanında bu Anakart olur mu? Orta saha oyuncusunu sağ beke koyup idare etmektense sağ bek transferi yapmak en sağlıklısı olacaktır :)

Önerim bütçeyi şu an yükseltemiyorsanız yükseltene kadar bekleyin ya da bir şekilde yükseltmeye çalışın. Bu bilgisayarı en az 5 sene kullanacaksınız. Fakat bu Anakart ile değil.. Hiçbir şekilde bütçe artmıyorsa veya beklenilmiyorsa bu Anakart'ı da kullanabilirsiniz.

Başka bir seçenek; bütçeniz dahilinde farklı kombinasyonlar bakabilirsiniz. İndirim kovalayabilirsiniz. Anakart önemsiz gibi görünse de önemlidir.
Peki sistemi bu şekilde alsam ilerleyen zamanlarda bütçem artarsa güncelleme yapsam ana karta mantıklı olur mu? Bu sistemi beni taşırsa belirli bir süre

Peki bu sistem ne durumda hocam diğerlerine göre.

• PowerBoost VK-G3403S 650W 80+ Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa (VK-G3403S-650)
  • Addlink 512GB S70 NVMe Okuma 3000MB-Yazma 2000MB M.2 SSD (ad512GBS70LTM2P) (AD512GBS70LTM2P)
  • XFX Radeon RX 6700 XT Speedster SWFT 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı (RX67XTYJFDV)
  • Gigabyte A520M S2H 5000mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart (GA-A520M-S2H)
  • AMD Ryzen 5 5500 4.20 Ghz 6 Çekirdek 19MB AM4 7nm İşlemci (100-100000457BOX)
  • GoodRam IRDM PRO 16GB(2x8) Deep Black 3600mhz CL18 DDR4 Ram (K3600D4V64L18S/16GDC) (K3600D4V64L18S/16GDC)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı