i3-12100F - RTX 3060 sisteme 600W PSU yeter mi?

akheronN

Centipat
Öncelikle merhaba, forumda yeniyim ve bir bilgisayar topladım fakat seçtiğim PSU bilgisayarı besleyebilecek potansiyelde mi onu öğrenmek istiyorum. Toplamış olduğum bilgisayara ait parçalar:

işlemci: Intel Core i3 12100F 4.3GHz 12MB onbellek 4 cekirdek soket 1700 1 onm.
ekran kartı: ASUS GeForce RTX 3060 Dual OC 8 GB GDDR6 192 bit.
kasa: Rampage X-Force 600W 80 Plus.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit.

Sistemin full hâlinin fotoğrafını ek olarak ekledim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-02-23-16-59-12-418-edit_com.microsoft.office.word.jpg
    Screenshot_2023-02-23-16-59-12-418-edit_com.microsoft.office.word.jpg
    190,8 KB · Görüntüleme: 101
Normalde 600W yeter ama berbat bir güç kaynağı. SSD de biraz kötü. Monitör de TN panel olmamış bütçeniz kaç TL?

Normalde 600W yeter ama berbat bir güç kaynağı. SSD de biraz kötü. Monitör de TN panel olmamış bütçeniz kaç TL?

Bütçem ortalama 21-22K. Satın alacağım sitede PSU ayrı olarak değil kasa ile beraber alınıyor sanırım. (Site ismini vermek istemedim belki forum kurallarına aykırı olur diye.)

Toplam 21.673 TL.
Hocam 32 GB RAM isterseniz buna bakabilirsiniz 22.453 TL tutuyor öyle yapınca.

Toplam 21.673 TL.
Hocam 32 GB RAM isterseniz buna bakabilirsiniz 22.453 TL tutuyor öyle yapınca.

Öncelikle yardım ve uğraşınız için teşekkürler. Tüm parçaları İtopya üzerinden toplamak istiyorum fakat yazdıklarınızın bazısı orada bulunmuyor, müsait bir vaktinizde bu şekilde bir bilgisayar toplayarak yardımcı olabilir misiniz?

Hocam İtopya'dan benzer bir sistem toplamayı denedim ama daha kötü parçalarla daha pahalı bir sistem çıkıyor. Toplamayı bilmiyorsanız YouTube'dan bakabilirsiniz o kadar da zor değil. Risk alamam derseniz attığım parçaları internetten satın alıp sonra Vatan Bilgisayar'a gidip ek ücret karşılığında toplatabilirsiniz. Dediğimi yaparsanız kesinlikle pişman olmazsınız.
Bu arada topladığım sistemdeki o 21k fiyat monitör dahildi ama monitörü koymayı unutmuşum aşağı bırakayım.

Linklerini teker teker attım hepsi kaliteli satıcılar kesinlikle güvenilirlerdir. Üstteki topladığımda aynı ama bazı satıcıları değiştirdim buradan baz alarak toplayabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı