PC BOZULDU SAD
Femtopat
- RAM
- 16 GB 2x8 3200 MHz CL16
- İşlemci
- i3-12100F
Merhaba, ben 1 haftadır şehir dışındaydım. Geldiğimde üzücü bir şey ile karşılaştım. Sistem bozulmuştu. Power tuşuna basınca güç gelmiyordu. Statik elektrik falan boşalttım, ekran kartını söktüm, RAM'leri söktüm, BIOS pilini söktüm. Biraz tozlanmıştı sökmüşken tozlarını da aldım. İşte BIOS pili bir 30 dakika bekledikten sonra geri taktım her şeyi. Ancak tekrar aynı sorun vardı. Sonra 1 tane RAM'i çıkarttım ve tekrar denedim. Yine olmadı. Bu sefer onu geri taktım diğerini çıkarttım, yine olmadı. Bu sefer Power tuşu bozulmuş olabilir diye kısa devre yapmayı denedim, yine olmadı. 1 saniyeliğine güç geliyor gibi oluyor ancak hemen sonra gidiyor.
Kısaca ne yaparsam yapayım açılmadı lanet olası şey
Komşum söyledi, geçenlerde ben yokken 3 kere arka arkaya elektrik gidip gelmiş. Bu yüzden PSU gitmiş olabilir diye düşünüyorum. İşte Sinerji'ye yollayacağım falan onlar bir baksın, muhtemelen düşündüğüm gibi PSU'nun gittiğini söyleyecekler. PSU DeepCool PF650 modeliydi.
Ben şimdiden kendime yeni bir PSU araştırmak istiyorum. Bütçem en fazla 3 bin TL. İşimi görecek kaliteli bir PSU önerir misiniz? Mümkünse yetecek olsa bile 500W'lık falan PSU önermeyin lüften. Sınırda kalsın istemiyorum.
Sistem;
GPU: RTX 3060 12 GB.
CPU: i3-12100F
RAM: 3200 MHz CL16 16 GB (2x8) RAM.
Anakart: Gigabyte H610M-H DDR4.
Kasa: DeepCool CC560.
@BerkayZ87 @ProximusTwo
Kısaca ne yaparsam yapayım açılmadı lanet olası şey
Ben şimdiden kendime yeni bir PSU araştırmak istiyorum. Bütçem en fazla 3 bin TL. İşimi görecek kaliteli bir PSU önerir misiniz? Mümkünse yetecek olsa bile 500W'lık falan PSU önermeyin lüften. Sınırda kalsın istemiyorum.
Sistem;
GPU: RTX 3060 12 GB.
CPU: i3-12100F
RAM: 3200 MHz CL16 16 GB (2x8) RAM.
Anakart: Gigabyte H610M-H DDR4.
Kasa: DeepCool CC560.
@BerkayZ87 @ProximusTwo
Son düzenleme: