i3 12100F RTX3060 sistem çöküyor

ChappieSs

Hectopat
Merhaba son zamanlarda bilgisayarımda sürekli oynadığım oyunlarda çökme arada gereksiz kasmalar yaşamaya başladım yeni format attım oysaki sebebi ne bilmiyorum 1 ay öncesine kadar yoktu bilgisayar özelliklerimi aşağıya bırakıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

i3 12100F işlemci.
RTX3060 OC 12 GB ekran kartı.
16 GB RAM.
H610M h anakart.

Merhaba son zamanlarda bilgisayarımda sürekli oynadığım oyunlarda çökme arada gereksiz kasmalar yaşamaya başladım yeni format attım oysaki sebebi ne bilmiyorum 1 ay öncesine kadar yoktu bilgisayar özelliklerimi aşağıya bırakıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

i3 12100F işlemci.
16 GB RAM.
H610M h anakart.
Sürücüler ve BİOS güncel mi ?

i3 12100F işlemci.
16 GB RAM.
H610M h anakart.
Nereden aldınız?

Sürücüler ve BIOS güncel mi?

Sürücüler güncel hocam sürekli olarak takip ediyorum ama BIOS güncel olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Virüs bulaşmış olabilir.

Sanmıyorum hocam yeni format attım 1 ay olmadı ve virüs bulaştıracak bir şey yaptığımı düşünmüyorum daha internetten bir şey indirmeye fırsatım olmadı.

Nereden aldınız?

İtopya'dan almıştım uzun süre oldu yaklaşık 1-2 yıl aralığında.

Sürücüler güncel hocam sürekli olarak takip ediyorum ama BIOS güncel olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Sanmıyorum hocam yeni format attım 1 ay olmadı ve virüs bulaştıracak bir şey yaptığımı düşünmüyorum daha internetten bir şey indirmeye fırsatım olmadı.

İtopya'dan almıştım uzun süre oldu yaklaşık 1-2 yıl aralığında.

Windows+R ye bas. Çalıştır açılacak. Oraya " msinfo32 " yazıp Enter'a bas. Çıkan ekranda BIOS sürümünü öğrenebilirsin. Ana kartınızın sitesine girin kullandığınız modeli yazın en son çıkan BIOS sürüme bakın karşılaştırın eskiyse güncelleyin.

Windows+r ye bas. Çalıştır açılacak. Oraya " msinfo32 " yazıp Enter'a bas. Çıkan ekranda BIOS sürümünü öğrenebilirsin. Ana kartınızın sitesine girin kullandığınız modeli yazın en son çıkan BIOS sürüme bakın karşılaştırın eskiyse güncelleyin.

BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends ınternational, llc. Ff, 9.08.2022
Böyle bir şey gözüküyor hocam. Anakartımın driverinda güncelleme vardı az önce onları da yaptım.

Böyle bir şey gözüküyor hocam. Anakartımın driverinda güncelleme vardı az önce onları da yaptım.
BİOS ayrı siz sürücüleri güncellemişsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınız ASUS ise bu şekilde yapabilirsiniz.

BIOS ayrı siz sürücüleri güncellemişsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınız ASUS ise bu şekilde yapabilirsiniz.

Hocam güncellemeye başlarken güncel BIOS sürümünü seçiyorum bar doluyor ardından geçersiz BIOS kimliği diye bir hata ile karşılaşıyorum.

Hocam güncellemeye başlarken güncel BIOS sürümünü seçiyorum bar doluyor ardından geçersiz BIOS kimliği diye bir hata ile karşılaşıyorum.

Tekrar sıfırdan indirip denedim BIOS kimliği kontrolü hatası yazdı direk olarak.

Tekrar sıfırdan indirip denedim BIOS kimliği kontrolü hatası yazdı direk olarak.
Ekran kartınızın linkini atarmısınız tam olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı