i3-12100F RX 6600 sistemde donma neden kaynaklı?

Livo

Hectopat
Makaleler
2

Memtest yaptım, XMP açık, kapalı, tek tek vs RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum arkadaşımın RAM'leri ile deneme yapmıştım ekstra.

Sorunun depolama biriminden olduğunu düşünüp garantiye gönderdim ama 120GB SSD ile drop yiyorum şu an.
Aynı sorunun anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizin de fikrinizi almak istedim.

i3-12100F | RX 6600 | Gigabyte H610M-H | Kingston Fury Beast 8GB 3200 MHz + Goodram 8 GB 3200 MHz | Aerocool VX Plus AE-VXP500 500W | Vento VG20A
Kioxia Exercia Nvme 500GB

Dosya Ekleri

• 1719153713643.png
    1719153713643.png
    561,4 KB · Görüntüleme: 59
Sıkıntı FPS düşüklüğü değil bu sistem RDR2 de oynatıyor. Sadece masaüstünde vs donma yaşıyorum.

RDR2 oynatmasına şaşırdım masaüstündeki donmalar bilmediğiniz yabancı korsan yerlerden yüklediğiniz uygulamaların arkada çalıştırdığı reklam ve benzeri şeyler yüzünden olabilir yani bilgisayarınızın %30 gibi bir oranını işgal ediyorlar ruhunuz bile duymuyor korsan yüklemeyin yükletmeyin muhtemelen dediğim gibi TLaunch.er veya güvenilir olduğu iddia edilen uygulamalar sonucu olmuştur siz yine de bir araştırın derim.

Uzun zamandır böyle eskiden oyunlarda ufak droplar yiyordum şimdi arttı.

Arada bir 30-40 saniyeliğine 3 FPS'e kilitleniyor sistem.

Tarayıcıda yediğim drop şöyle.

Dostum en mantıklısı format atmak fakat böyle uğraşmak istiyorsan senin tercihin çünkü altından trojan falan da çıkabilir ya da en masum bir Windows hatası bile çıkabilir her türlü format atman hem içini rahatlatır hem de sorunu çözer.

Farklı RAM'lerle denemişsiniz bana pek RAM gibi gelmedi.

RAM için değil slot sorunu mu onu öğrenmek için yazmış hocam.

RDR2 oynatmasına şaşırdım masaüstündeki donmalar bilmediğiniz yabancı korsan yerlerden yüklediğiniz uygulamaların arkada çalıştırdığı reklam ve benzeri şeyler yüzünden olabilir yani bilgisayarınızın %30 gibi bir oranını işgal ediyorlar ruhunuz bile duymuyor korsan yüklemeyin yükletmeyin muhtemelen dediğim gibi tlaunch. Er veya güvenilir olduğu iddia edilen uygulamalar sonucu olmuştur siz yine de bir araştırın derim.

Dostum en mantıklısı format atmak fakat böyle uğraşmak istiyorsan senin tercihin çünkü altından trojan falan da çıkabilir ya da en masum bir Windows hatası bile çıkabilir her türlü format atman hem içini rahatlatır hem de sorunu çözer.

Her sıkıldığında temiz kurulum yapan biriyim flash bellek ile sanmıyorum.

Neden şaşırdınız anlamadım i3-12100F ve RX 6600 gayet güçlü bileşenler.

Son düzenleme:
Kötü değil tabii ki ama RDR2'yi 4050 ile açamayan insanlar gördüm.

4050 laptop içindir büyük ihtimal dahili ekran kartını kullandiysa açmaz tabii RDR.

Söylemeyi unuttuğum bir şey daha var.

1 RAM takılıyken 2. taktım mesela tekrar başlattığımda sinyal yok diyor clear CMOS atmadan düzelmiyor.

@AceTeq drop yiyorum her türlü kayıtlarını aldım hepsinin.

Son düzenleme:
Parça değiştirip test edilmesi lazım. Geçici olarak bulabiliyorsanız farklı bir ekran kartı ile deneyin ilk olarak.

Direkt arkadaşın kasası ile bakacağım bir.

@AceTeq

Arkadaşım ile ekran kartlarını değiştirdik arkadaş ile ikimizde de donma yok neredeyse PSU yetmiyor veya bozuk olabilir mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı