İlki, probleminizi RAM veya teknik destek kategorilerinden birine danışmak.
Orada arkadaşlar birkaç manuel ayar vererek XMP profili ile otomatik OC yapmak yerine manuel OC yaparak problemi çözebiliyorlar.
İkincisi ise, Memtest86 ile test yapmak ve eğer FAIL gelirse -ki yüksek ihtimalle gelecek- sonuçları alarak RAM'i aldığınız yere götürmek ve servise göndermelerini sağlamak. İnceleme sonucu iade/değişim çıkacaktır. Sonuçta XMP profili ile vadedilen değerlere çıkamıyorsunuz.
İlki, probleminizi RAM veya teknik destek kategorilerinden birine danışmak.
Orada arkadaşlar birkaç manuel ayar vererek XMP profili ile otomatik OC yapmak yerine manuel OC yaparak problemi çözebiliyorlar.
İkincisi ise, Memtest86 ile test yapmak ve eğer FAIL gelirse -ki yüksek ihtimalle gelecek- sonuçları alarak RAM'i aldığınız yere götürmek ve servise göndermelerini sağlamak. İnceleme sonucu iade/değişim çıkacaktır. Sonuçta XMP profili ile vadedilen değerlere çıkamıyorsunuz.
Merhabalar, Memtes86 ile RAM'lerimi test ettim 360 küsur hata vardı, garantiye yolladım hatasız diye geri yollandı. Şimd bir daha test ettim XMP kapalı iken hata vermedi ancak XMP açık yine aynı hataları verdi RAM'leri 3200 MHz'de kullanamayacaksam ne anlamı var o kadar para vermenin? Garanti...
Sabah Memtest86 testi yapmıştım (X. M.P açık haldeydi) ve sadece 3 adet hata vermişti sonra ben de X. M.P kapalı şekilde yeniden test yaptım ve bu sefer hiç hata almadım. Şimdi RAM'ler de bir sorun var mı yoksa kullanmya devam edebilir miyim?
www.technopat.net
@laser13 EKLEME:Belleklerden sadece birinde de problem olabilir. Daha önceki konuda bir arkadaşta bu G. Skill RAM'lerden sadece birinde arıza vardı. Memtest86 yapmadan kısa bir yol için şöyle yapabilirsiniz :
İlk etapta bellekleri tek tek deneyin.
Mesela biri takılı kalsın diğerini sökün ve XMP açın.
Mavi ekran senaryolarını canlandırın ve hata alırsanız diğerine geçin.
Hata almazsanız takılı RAM'i söküp dışarıdakini takın ve yine XMP açıp mavi ekran aldığınız senaryoları canlandırın.
Ben bu sorunu şöyle çözdüm; BIOS güncelledim. Eyer güncel ise sizde BIOS resetle işlemci modunu expertden normal moda alın. RAM GHz normale alın. Güç yönetimini yüksek perfosmansa alın düzelir. Çünkü bende format sonrasında dahi oyunlarda dahi mavi ekran, crash ve DirectX hatası alıyordum. Bu şekilde 1 aydır sorun yaşamıyorum.