i3-12100F sistem alınır mı?

Devasa oluşturmuyor da yine de %1 ve %0.01 FPS'lerde oluşturuyor.

i5 10400F'in bile 4533 MHz ile 2666 MHz testlerini izleyin YouTube üzerinden FPS farkı korkunç olup olmadığını o zaman yorumlayabilirsiniz. i3 olmasına rağmen o işlemci en az 4000 MHz RAM rahatlıkla karşılayabilir.

@Recep T

Devasa oluşturmuyor da yine de %1 ve %0.01 FPS'lerde oluşturuyor.

i5 10400F'in bile 4533 MHz ile 2666 MHz testlerini izleyin YouTube üzerinden FPS farkı korkunç olup olmadığını o zaman yorumlayabilirsiniz. i3 olmasına rağmen o işlemci en az 4000 MHz RAM rahatlıkla karşılayabilir.

@Recep T

Sorun işlemcimde değil RAM'de. RAM'e hız aşırtma yapmak öyle kolay değil.

Intel ve h anakart olduğu için yapacak bir şey yok. RAM zaten 3200MHz. Bir sorun olmaz.

Sorun var demiyorum bunun bu denli olmasının saçma olduğunu söylüyorum belki sen 3600 MHz RAM kullanacaksın şimdi diyeceksin çok fark yok tamam da bu üretici neden sınır koyuyor ki AMD A520 serisine bakın 5000 MHz DDR4 RAM destekli modelleri var. Sen niye sınırlandırıyorsun bu kadar utanmasa M.2 SSD girişi koymayacak. Bunu sınırlandıran Inte, anakart satıcısı ASUS veya MSI değil.

Sorun işlemcimde değil RAM'de. RAM'e hız aşırtma yapmak öyle kolay değil.

Manuel o.c yap demiyorum gidip 4000 MHz RAM kendinde satın alabilirsin hocam kolay olmayan durum nedir?

Sorun var demiyorum bunun bu denli olmasının saçma olduğunu söylüyorum belki sen 3600 MHz RAM kullanacaksın şimdi diyeceksin çok fark yok tamam da bu üretici neden sınır koyuyor ki AMD A520 serisine bakın 5000 MHz DDR4 RAM destekli modelleri var. Sen niye sınırlandırıyorsun bu kadar utanmasa M.2 SSD girişi koymayacak. Bunu sınırlandıran Intel anakart satıcısı ASUS veya MSI değil.

Yorumumu iyi anlamadın. 3600MHz'e çıkarsanda büyük bir FPS artışı elde edemezsin. 3200MHz de garanti ve stabil kullanmak en iyisi. Bunu sınırlandıran tabii ki Intel. O sostem alınır bir sorun yok.

Dostlar bir sistem buldum yine 20k.
İşlemcisi i3'e göre daha iyi değil mi? Ekran kartı Palit, INNO3D yapıp kullanılamaz mı?
Yanlışım varsa yine affınıza sığınıyorum.
1724616015916.png

Yorumumu iyi anlamadın. 3600MHz'e çıkarsanda büyük bir FPS artışı elde edemezsin. 3200MHz de garanti ve stabil kullanmak en iyisi. Bunu sınırlandıran tabii ki Intel. O sostem alınır bir sorun yok.

Kardeşim anlatamıyorum galiba ben sistem sorunlu RAM problemli demiyorum bu sistem alınmaz çöp demiyorum. Neden bunu AMD yapmıyor da Intel yapıyor kısıtlıyor diyorum. Fark var bu arada FPS farkı da oluşturuyor fakat 100 FPS üstünde 2-3 FPS oluşturduğu için görmezden geliniyor ben 3600 MHz takılmıyorum söylemek istediğim şey daha geniş bir şey daha yüksek frekans istese yapabilir bunu pazarlama olarak kullanıyor yıllardır bu şekilde davranıyor diyorum. Gidip 14900K alan biri H serisi bir anakart zaten almaz sorun burada değil sorun sadece RAM için neden sınırlandırılıyoruz?

Kardeşim anlatamıyorum galiba ben sistem sorunlu RAM problemli demiyorum bu sistem alınmaz çöp demiyorum. Neden bunu AMD yapmıyor da Intel yapıyor kısıtlıyor diyorum. Fark var bu arada FPS farkı da oluşturuyor fakat 100 FPS üstünde 2-3 FPS oluşturduğu için görmezden geliniyor ben 3600 MHz takılmıyorum söylemek istediğim şey daha geniş bir şey daha yüksek frekans istese yapabilir bunu pazarlama olarak kullanıyor yıllardır bu şekilde davranıyor diyorum. Gidip 14900k alan biri h serisi bir anakart zaten almaz sorun burada değil sorun sadece RAM için neden sınırlandırılıyoruz?

Intel olduğu için. Bunu Intel'e sormak lazım. Giriş seviye anakart diye yaptığına bak Intel'in.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı