i3 12100F sistemde işlemci değiştirmek mantıklı olur mu?

DmrhnOzdmr

Centipat
Merhaba, işlemci değiştirmek istiyorum 1.5-2 yıl kullanmak için sonra komple sistem değiştirmeyi düşünüyorum. FPS oyunları oynarım ve az da olsa Blender yaparım ve şu anki işlemcim şu an bana çok yetersiz geliyor oyunlarda donuyor, tarayıcıda gezerken donuyor, bazı oyunlarda hiç akıcı oyun deneyimi alamıyorum. Şu anki sistemim:
  • ASUS Dual 3060 8 GB.
  • i3 12100F.
  • ASUS Prime H610M-K-D4
  • 16 GB RAM(2x8) 3200 MHz.
  • 500GB M.2 SSD.
Normalde AMD'ye geçmeyi düşünüyordum B550 anakart ve 5600X işlemciye termal macun dahil 9000 TL filan tutuyordu. Ben de anakart masrafı yapmayayım dedim ve direk 13400F'e geçeyim dedim termal macun dahil 6000TL'ye denk geliyor fakat bilgisayarımla uyumlu çalışır mı bilmiyorum. Dün BIOS sürümümü güncelledim. Şu an 3601 gözüküyor sanırım son sürüm hava soğutucum da var. Burst Assassin 120 var tek kuleli montajı da yaparım ama anakartım sorunsuz çalıştırır mı bilemiyorum ve alırsam temiz bir kurulum yapmayı düşünüyorum format atıp, ama eski işlemciyi çıkarmadan mı format atmalıyım yoksa yeni işlemciyi takınca format atmalıyım onu da bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

12400F alınabilir. Birde şu macunu almanı öneririm.

12400F alınabilir. Bir de şu macunu almanı öneririm.

Reis önerin için sağ ol ama 12100F ile 12400F ile çok fark yok gibi bütçemde varken alayım diyorum ama tam uyumlu mu bilmiyorum bir de PSU 600 watt yeterli olur mu sence reis?

Reis bütçem o kadar çıkmıyor maalesef peki 13400F sıkıntı çıkarır mı?

13400F kullanıyorum şu anda, gayet memnunum. Çok fazla yormuyorum işlemciyi genelde Valorant Roblox falan oynuyorum. FPS değerleri iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı