i3 12100F sistemde oyundayken CPU kullanımı %4

emir akballl

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam.

Sistem:
Gigabyte H610M H
i3 12100F
Kingston Fury Beast 2x8 3200 MHz
Sapphire RX 6400
Zalman i3 Kasa
Aerocool VPX 500W

Oyun sırasında çok az CPU kullanılıyor ama bir sıkıntı yok FPS konusunda drop vs. yaşamıyorum. Değerleri görmesem sorun olduğunu bile anlamam. GTA'da Ultra ayarlar ve Advanced ayarlar açıkken çok iyi FPS alıyor ama aşırı düşük kullanımı.

IMG_20221002_205622.jpg
IMG_20221003_000234.jpg
IMG_20221003_000239.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam.

Sistem:
Gigabyte H610M h
i3 12100F.
Kingston Fury Beast 2x8 3200 MHz.
Sapphire RX 6400.
Zalman i3 kasa.
Aerocool vpx 500W.

Oyun sırasında çok az CPU kullanılıyor ama bir sıkıntı yok FPS konusunda drop vs. yaşamıyorum. Değerleri görmesem sorun olduğunu bile anlamam. GTA'da Ultra ayarlar ve Advanced ayarlar açıkken çok iyi FPS alıyor ama aşırı düşük kullanımı.

Eki Görüntüle 1534368Eki Görüntüle 1534369Eki Görüntüle 1534370

Dostum bu durum tamamen normal. Çözünürlük ve grafik arttıkça ekran kartına binen yük artar ve işlemcinin yükü azalır. Zaten işlemcin ekran kartına göre çok çok güçlü oldugu için bu kullanımlar normal, hiçbir sorun yok. İçinin rahatlaması için grafikleri düşür. Arttığının farkına varacaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam.

Sistem:
Gigabyte H610M h
i3 12100F.
Kingston Fury Beast 2x8 3200 MHz.
Sapphire RX 6400.
Zalman i3 kasa.
Aerocool vpx 500W.

Eki Görüntüle 1534368Eki Görüntüle 1534369Eki Görüntüle 1534370

Normal çünkü oyun ekran kartına yük bindiriyor. Valorant ve CS:GO gibi işlemciye yük bindiren oyunlarında yap aynı testi, bak CPU kullanımı nasıl artıyor.

Normal çünkü oyun ekran kartına yük bindiriyor. Valorant ve CS:GO gibi işlemciye yük bindiren oyunlarında yap aynı testi, bak CPU kullanımı nasıl artıyor.
Dostum bu durum tamamen normal. Çözünürlük ve grafik arttıkça ekran kartına binen yük artar ve işlemcinin yükü azalır. Zaten işlemcin ekran kartına göre çok çok güçlü oldugu için bu kullanımlar normal, hiçbir sorun yok. İçinin rahatlaması için grafikleri düşür. Arttığının farkına varacaksın.
Normal, bir sorun yok. Bu iyi bir şey hatta, ben de aynı işlemciyi kullanıyorum ve durum benzer.
Youtube'dan izlediğim videolarda kullanımları bu kadar düşük değil bu yüzden konu açtım.

YouTube'dan izlediğim videolarda kullanımları bu kadar düşük değil bu yüzden konu açtım.

Video çekiminde RX 6400 gibi saf güç bir karta yük bindirmemek için işlemciden çekmişlerdir. Bu arada o kartla GTA 5 gibi bir oyunda 30 FPS alıyorsanız her seyi fullemissinzdir dedigim gibi içinizin rahatlaması için grafikleri kısın işlemci kullanımı artar. Videoda 1080p ver high +100 FPS alıyor işlemci kullanımı artması normal.

Video çekiminde RX 6400 gibi saf güç bir karta yük bindirmemek için işlemciden çekmişlerdir. Bu arada o kartla GTA 5 gibi bir oyunda 30 FPS alıyorsanız her seyi fullemissinzdir dedigim gibi içinizin rahatlaması için grafikleri kısın işlemci kullanımı artar. Videoda 1080p ver high +100 FPS alıyor işlemci kullanımı artması normal.
Düzelmedi 100 fps alıyorun ama halen cpu kullanımı 4

Düzelmedi 100 FPS alıyorun ama halen CPU kullanımı 4

Dostum o işlemcide 8 çekirdek mevcut attıgın fotoda alt çekirdegin yük ekran kartında olmasına ragmen 14.şimdi ayarları kıstın alt çekirdek kullanımları da artmıstır. Yani hiçbir sorun yok o işlemci çok güçlü o ekran kartına nazaran. Millet CPU kullanımım yüksek FPS düşüyor sıcaklık yüksek deyip işlemciyi kısıtlıyor sende az kullanıyor diye sevinmek yerine sorguluyon :D.elim çıkık bana yazdırıyon yav sorun yok. :D
CPU fantezin varsa Valorant oyna CPU'ya nasıl yük biniyor gör.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı