1 hafta öncesine kadar her şey normaldi ama sıvı soğutucu taktım işlemcime ve FPS düşmelerine sebep oldu. Sanırım normal yüksek ayarlarda 150 FPS aldıgım oyun şimdi 40 FPS veriyor ve hep donuyor. Bilgisayar özellikleri şöyle;
i3 12100F 16 GB RAM 512 GB M.2 SSD RX 6700 XT.
dostum sıvı soğutucu alarak iyi yapmışsın ne gerek vardı diyenlere bakma sen. sorununu tam bilmiyorum ama aklıma gelen şey kullandığın PSU yeterli gelmiyor olabilir çünkü ekstra olarak bi sıvı soğutma takmışsın ve onunda güce ihtiyacı var. PSU yetersiz kalıp işlemciye az voltaj gidiyor olabilir. aklıma tek gelen bu çünkü sıcaklıklarda gayet iyi
dostum sıvı soğutucu alarak iyi yapmışsın ne gerek vardı diyenlere bakma sen. sorununu tam bilmiyorum ama aklıma gelen şey kullandığın PSU yeterli gelmiyor olabilir çünkü ekstra olarak bi sıvı soğutma takmışsın ve onunda güce ihtiyacı var. PSU yetersiz kalıp işlemciye az voltaj gidiyor olabilir. aklıma tek gelen bu çünkü sıcaklıklarda gayet iyi
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel® H610 (LGA 1700) mic-ATX motherboard, DDR4, PCIe 4.0, M.2 slot, Realtek 1 Gb Ethernet, HDMI/D-Sub, USB 3.2 Gen 1 ports, SATA 6 Gbps, COM header, RGB header, and 5X PROTECTION III. PRIME H610M-K D4 caters to daily users and all builders looking for well-rounded specs...
www.asus.com
Buradan chipset indirin BIOS driverını güncellemeniz lazım ama elektrik giderse kökten gidiyor + ekran kartı driveri.
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel® H610 (LGA 1700) mic-ATX motherboard, DDR4, PCIe 4.0, M.2 slot, Realtek 1 Gb Ethernet, HDMI/D-Sub, USB 3.2 Gen 1 ports, SATA 6 Gbps, COM header, RGB header, and 5X PROTECTION III. PRIME H610M-K D4 caters to daily users and all builders looking for well-rounded specs...
www.asus.com
Buradan chipset indirin BIOS driverını güncellemeniz lazım ama elektrik giderse kökten gidiyor + ekran kartı driveri.
Hocam işlemci kaç kullanılıyor, kaç watt çekiyor ve kaç GHz'de çalışıyor? Bir de hangi sıvı soğutucuyu aldığınızı sorabilir miyim? Bende Deepcool ls520se mevcut ve i5 12400f işlemcim en zorlu oyunlarda bile 50 dereceyi pek geçmez. Prime95 Small FFT testinde 15 dakika bıraktım ve 65 dereceyi geçmedi (genelde 60da takıldı).
Teknik bilgim yok ancak bu garip degil mi? Belki işlemcinin kendisinde bozukluk olabilir mi? @Livo veya oncesinde sogutucu montaji dogru yapilmamisti da o yuzden mi bu degerlere ulasiyordu acaba
Teknik bilgim yok ancak bu garip degil mi? Belki işlemcinin kendisinde bozukluk olabilir mi? @Livo veya oncesinde montaj dogru yapilmamisti da o yuzden mi bu degerlere ulasiyordu acaba.
12. nesillerin stok soğutucusu kötü ama boşta bu dereceleri görüyorsa bir sorun var demek, yani haklısınız hocam. Arkadaş ya macun sürmedi, ya soğutucunun vidalarını tam oturtamadı, ya işlemcinin sensörlerinde sıkıntı var ya da anakartta. Aklıma bunlar geldi yani.