i3 12100F sisteme sıvı soğutma eklendikten sonra oyunlar takılmaya başladı

ZemZemSuyu

Hectopat
Katılım
12 Temmuz 2021
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 hafta öncesine kadar her şey normaldi ama sıvı soğutucu taktım işlemcime ve FPS düşmelerine sebep oldu. Sanırım normal yüksek ayarlarda 150 FPS aldıgım oyun şimdi 40 FPS veriyor ve hep donuyor. Bilgisayar özellikleri şöyle;
i3 12100F 16 GB RAM 512 GB M.2 SSD RX 6700 XT.
 

Stok soğutucularının ayakları çok kötü anakartı çıkarıp bakmanız lazım arkasından dişleri oturuyor mu? Max 70 görüyorum stok fan .
 
değerler böyle
 
atılmıyor hocam 33w çekiyor işlemci
Hocam görsel yükle kısmından çektiğiniz fotoğrafı seçeceksiniz. Neyse eğer yapamadıysanız buradan da yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle hangi oyunda takılıyor işlemciniz? Detaylı olarak bilgileri atabilir misiniz? Örneğin; alttaki attığım fotoğraf gibi. Ekran kartı ve işlemci ile ilgili bilgileri yazmanız gerekiyor yani. Muhtemelen yaptınız ama güç seçeneği olarak ne seçili? Bir de biosdan sıvı soğutucu için olan cpu_fan ayarını yaptınız mı?

Stok soğutucularının ayakları çok kötü anakartı çıkarıp bakmanız lazım arkasından dişleri oturuyor mu? Max 70 görüyorum stok fan .
Hocam bu durum çok karışık, bendeki stok soğutucunun tam oturduğuna falan eminim ama nedense bazı oyunlarda 100 dereceyi görüyordu işlemci. Reddit'te bir makale okumuştum ve İntel'in 12. nesil işlemcilerinde (bazılarında) anakart kilidini sıkınca işlemcide ufak bir yamulma oluyor ve soğutucunun tam temasını engelliyormuş vs. yazıyordu. Doğruluğu konusunda hiçbir bilgim yok ama çok değişken bu soğutmalar. Bende 100 dereceyi gören soğutucu sizde 70 kimisinde 80 kimisinde 65'i geçmiyor. Sıvı soğutucuya geçtikten sonra tüm dertlerimden kurtuldum, emektar soğutucu da rafta duruyor, arada çıkartır 100 derece ile geçirdiğim 1 yılı hatırlarım.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2023-10-21_015251191.png
    45,5 KB · Görüntüleme: 22
Ghost Recon Breakpoint sıvı sogutucunun ayarı derken anlamadım normal çalışıyor
 
Sıvı soğutma montajında yanlışlık yapmış olabilirsiniz. Çünkü yanlış yapılan montaj işlemcide sıcaklık değerlerini arttırır ve performans kaybına neden olur. Tekrardan montajlama yapıp değerleri benimle paylaşırmısın ?
 
hocam işlemci normal sıcaklıgı dogru yaptım birde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…