i3 12100F vs i3 13100F

O zaman bence DDR5 yükseltmesi yapmayacaksanız Intel'den vazgeçin. Beyaz bir AM4 anakart ve Ryzen 5 5600 alın. Alabileceğiniz tüm i3 işlemcilerden daha iyi. Tahminen 14. nesilden de daha iyi olur, tabii ki O.C kapasitesi de çok yüksek bu işlemcinin. Yıllarca kullanılabilir bence.

Abarttınız 12100F zaten 5500'den güçlü 13100F ile 5600 arasında da %10 fark var.14. nesilde kapanır bu fark.

Kasa beyaz olacak anakart değil hocam. A'dan Z'ye sistemi yenileceğim. Şimdilik fikrim i3 13100F ile RTX 4050 kombini

Son parça olarak işlemcim kaldı. i3-12100F bakarken 13.nesil gelmiş mi diye bakayım dedim. Aradaki fark 673 liraya kadar düşmüş. Biraz daha beklenip 13.nesil alınabilir. Şu anda i3 üzerinde ufak ufak hediye çekleri indirimler oluyor, amaç stok bitirmek sanırım. O yüzden 1-2 ay daha bekleyip 13.nesil i3 alınabilir.

Düzenleme; İncelemelere göz attım şimdi. %5'ten fazla bir fark yok. Çok da beklemeye gerek yokmuş. İkisini de fiyat takibine aldım.

Son düzenleme:

Hocam bir şey soracağım peki sizce RX 6650 XT'nin durum nasıl olur bildiğim kadarıyla şu an 3060 Ti ile kafa kafaya hatta yer yer çok daha iyi performans veriyor peki sizce şu dönemde RX 6650 XT almak nasıl fikir günümüz ve ileriki zamanlarda nasıl performans verir?

Bence kullanım senaryosuna göre deyişir. Oyun için ikisi de iyi olabilir amma
İş için daha iyi işlemciler olabilir.

Fiyat olarak bilemem ama RTX 2070 çok daha performanslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…