i3 12100F vs i5 11400F

İşlemci ağırlıklı oyunlarda darboğazdan rahatsız oluyorsanız 10400F alınabilir belki. Onun harici masraf yapmaya değmez.

5600 bile takabileceğiniz maksimum işlemci olan 10900K ile bir neredeyse.

Anladım. O halde anakartımı ve işlemcimi değiştirmeye kalksam elimde 5500-6000 lira civarı param olsa hangi anakart ve işlemciyi önerirsiniz.

Elimde 5500-6000 lira civarı param olsa hangi anakart ve işlemciyi önerirsiniz.
Bir süre stok fanla kullanılabilir fakat daha sonrasında kule tipi herhangi bir soğutucu çekmeniz kesinlikle şart.

Bir süre stok fanla kullanılabilir fakat daha sonrasında kule tipi herhangi bir soğutucu çekmeniz kesinlikle şart.

Teşekkür ederim işlemciyi kutusuz alsam bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım?

Teşekkürler.

Ben de 10100F kullanıcısıydım 12400F'e geçiş yaptım ve memnunum. Kayda değer bir fark olsun istiyorsanız tavsiye ederim. Günümüzde 4C/8T işlemciler oyun ve render işlerinde yetersiz kalıyor artık. RX 6600'ü de rahatlıkla besler tam performans alırsınız.

@Felix8794

''DMN'' kullanıcı adlı arkadaş çok doğru söylemiş kahkaha atacak bir durum yok. Eski 10100F kullanıcısı olarak 4 core 8 thread işlemciler özellikle CPU'ya yüklenen oyunlarda yetersiz kalıyor.

Cyberpunk 2077, Battlefield 2042 gibi oyunlar %100 işlemci kullanımına ulaşıyor. Ne zaman 12400F'e geçiş yaptım 3060'dan tam performans almaya başladım sistem kendine geldi resmen.

@Felix8794

''DMN'' kullanıcı adlı arkadaş çok doğru söylemiş. Eski 10100F kullanıcısı olarak 4 core 8 thread işlemciler özellikle CPU'ya yüklenen oyunlarda yetersiz kalıyor.

Cyberpunk 2077, Battlefield 2042 gibi oyunlar %100 işlemci kullanımına ulaşıyor
Dediğin gibi özellikle BF2024 tarzı çok fazla oyuncunun bir arada bulunduğu oyunlarda veya çok fazla NPC render edilmesi gereken oyunlarda aslında çekirdeklere daha fazla yük biniyor buda FPS düşük olmasa bile FPS drop yemene neden oluyor. O yüzden kimseye 4 çekirdek bir işlemci önermiyorum. En az 6 çekirdekli bir işlemci kullanılmalı para veriyorsan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı