i3 12100F vs R5 5600

• Konuyu başlatan smurk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.531
Hocam PCI 4.0'ın işlevi nedir? PCI 4.0 SSD takamamayı biliyorum başka ne gibi dezavantajı olabilir?
PCI 4.0 SSD takabilirsin ancak PCI 3.0'ın sağladığı maksimum hızı alırsın. Ekran kartında ise 6000 serisindeki bazı kartlar hariç PCI 4.0'ın hiçbir avantajı bulunmuyor. Yani depolamada PCI 4.0 hızlarına ihtiyacınız yoksa gerekli değil.
Başka bir anakartta önerebilirsin. 1.5-2K arası.
Piyasayı takip etmediğim için net öneri yapamıyorum ancak İnventus'daki indirimlerde güzel modeller indirime girmiş gibi duruyor.

Upgrade dediğin şey başka parçalar almaksa onu şimdilik düşünmüyorum. Başka bir şeyse anlamadım. Bu arada darboğaz sorunu yaşar mıyım? Tanıdığım biri 1050 Ti ve 5600X ikilisini kullanarak 400+ FPS alıyordu. 1050 Ti'dan daha iyi GTX 970.

İleride daha iyi bir işlemciye geçmek isterseniz 12100F'nin önü açık.

PCI 4.0 SSD takabilirsin ancak PCI 3.0'ın sağladığı maksimum hızı alırsın. Ekran kartında ise 6000 serisindeki bazı kartlar hariç PCI 4.0'ın hiçbir avantajı bulunmuyor. Yani depolamada PCI 4.0 hızlarına ihtiyacınız yoksa gerekli değil.

Piyasayı takip etmediğim için net öneri yapamıyorum ancak Inventus'daki indirimlerde güzel modeller indirime girmiş gibi duruyor.

Anladığım kadarıyla sadece bu PCI 4.0 olayı sadece depolama kısmında SSD için gibi duruyor dediğinizden bunu anladım. Doğru mudur hocam? Bir de ekran kartının PCI 4.0 desteklemesi lazım. Tek anakartın PCI 4.0 desteklemesi olmuyor. Bu ikisine cevap verirseniz memnun kalırım. O kadar da yüksek hızlara gerek duymuyorum. Hangi anakartı önerirsiniz 5600'e? Upgrade sonralarda yapacağım. Almayı düşündüğüm parçalar (180Hz monitör, ram, işlemci, anakart) bunlar. Slot sayısı bakımından iyi gibiydi de bu sayfadaki arkadaşın attığı.

CL 16 ve CL18 arasında ne gibi fark vardır? Tavsiyen için teşekkürler bu arada.

Pardon biraz geç gördüm CL16 ve CL 18 arasında çok fark yok zaten MHz yükselince CL değeride yükselir genelde ve R5 5600 ile 3600MHz RAM en azından 7 8 FPS fark ettirir çoğu oyunda. Fiyatı diğerlerinden yüksek olsa önermezdim ama bu fiyata 3200MHz alıcağınıza bunu alın bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı