Değmez. Ekstra soğutma masrafını da düşünürsek vereceğin paraya kıyasla alacağın performans farkı az kalıyor. Biraz daha yüksek bir model olabilir.
Zaten alsan bile performans farkını hissedemeyeceksin. Ekran kartın, o işlemciyle alabileceğin potansiyel FPS'i kısıtlayacak. Tabii şu an darboğaz olmuyorsa.
Valorant gibi oyunlarda FPS'in artsada ekran tazeleme hızı yüzünden yine FPS artışını hissedemeyeceksin. O yapacağınız masrafla başka bir ihtiyacınızı giderin.
Fiyat performans durumuna göre çıktığı zaman değerlendirilir. Intelde aynı soket içinde aynı nesildeki işlemciler üzerinde yükseltme yapmak bence gereksiz.
12100f ile 12400f arasında oyunlarda ortalama %8lik bir fark olduğunu düşünsek bile değmez bence. 1000 TLden daha fazla koymak mantıksız geliyor %8 performans için ki 12100f'i sıfır fiyata sattığınızı varsayıyorum yani fiyat açılacak.
Dostlar iyi sosyaller iyi akşamlar. Şu an mevcut işlemcim i3 12100F. İşlemciden memnunum gayet tatmin edici ama i5 12400 geçmek istiyorum. Sizce geçmeye değer mi?
Tamam hocam. RX 6600 ekran kartı için daha iyi bir işlemciye gerek yok. Farzedelimki 12400F de değil en iyisini yani 13900K aldınız. Bu işlemciyle bile ekran kartınız yetmediği için (Valorant veya CS:GO dışında) oyunlarda bir fark olmayacak. Tek fark işlemci kullanımları düşecek.
Tamam hocam. RX 6600 ekran kartı için daha iyi bir işlemciye gerek yok. Farzedelimki 12400F de değil en iyisini yani 13900K aldınız. Bu işlemciyle bile ekran kartınız yetmediği için oyunlarda bir fark olmayacak.
Hocam aslında işlemcimi değiştirmek istememin asıl sebebi rekabetçi oyunlarda fps düşüşü. Bu beni rahatsız ediyor. O yüzden mevcut işlemciden daha iyi bir işlemci almak istiyorum. Mevcut işlemci Valorant için gayet tatmin edici ama skillerin olduğu ortamda fps 180 gibi değerlere iniyor. Fps kaybını engellemek istiyorum.