i3 13100 vs i5 13400

Hakanvlo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Halihazırda 13100 işlemcim var. Oynadığım oyun sadece CS:GO şimdi CS 2 de çıkıyor. Sizce i5 13400 almak mantıklı olur mu? 6650 XT ekran kartım var. FPS açısından +100 FPS fazla alır mıyım? Cevaplar için teşekkürler.

Nesil aynı ben bu kadar bir fark alacağınızı düşünmüyorum. I9 falan alırsanız bilemem.

Merhaba,

Halihazırda 13100 işlemcim var. Oynadığım oyun sadece CS:GO şimdi CS 2 de çıkıyor. Sizce i5 13400 almak mantıklı olur mu? 6650 XT ekran kartım var. FPS açısından +100 FPS fazla alır mıyım? Cevaplar için teşekkürler.

Hocam CS 2 çıktı ve işlemciniz gayet iyi ekran kartınız içinde uygun bu sistemle CS 2 de (Optimizasyon sorunu giderildiğinde) çok rahat 200-250 FPS alacaksınız ama ben ileriye dönük olmasını istiyorum derseniz i5 13400 de alabilirsiniz

Çok bir fark olmaz. +100FPS falan alamazsın yani.

Hocam 40-50 FPS farkı var

Hocam evet normal olarak bakıldığında yok ama Boost'la vs alabileceğini düşünüyorum hem arkadaş da geleceğe dönük yatırım yapmış olur ama parası varsa :)
Geleceğe dönük yapacaksa da bana göre daha üst bir nesil veya modelde yapmalı i3'den i5'e geçmenin karlı olacağını ben de düşünmüyorum.

Hocam evet normal olarak bakıldığında yok ama Boost'la vs alabileceğini düşünüyorum hem arkadaş da geleceğe dönük yatırım yapmış olur ama parası varsa :)
Ben geleceğe dönük bir yatırım olarak görmüyorum. İkiside aynı nesil bir işlemci şimdi aynı nesil daha üst seviye bir işlemci alacağına ileride çıkacak yeni nesil bir işlemciyi alsa daha mantıklı olur. Parası varsada kendi bilir hocam orasını o da arkadaşımızın tercihine kalmış. Ben sadece fikrimi belirttim.

Ben geleceğe dönük bir yatırım olarak görmüyorum. İkiside aynı nesil bir işlemci şimdi aynı nesil daha üst seviye bir işlemci alacağına ileride çıkacak yeni nesil bir işlemciyi alsa daha mantıklı olur. Parası varsada kendi bilir hocam orasını o da arkadaşımızın tercihine kalmış. Ben sadece fikrimi belirttim.
Hocam i5 10 çekirdekli farkındasınız değilmi ben yanlış bakmadım umarım.

Hocam i5 10 çekirdekli farkındasınız değil mi ben yanlış bakmadım umarım.

Evet bu konuda haklısınız çok bir fark yok ama çekirdek sayısı bayağı güzel dediğiniz gibi ileride daha iyilerine geçebilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı