I3 13100F için kule tipi soğutucu önerisi

İşlemci fanıyla kasanın kapağının arası 14 cm falan başka ölçmem gereken bir yer var mı?
Yok, kasaya sığacak soğutucu. RAM'leri soğutucu darlayabilir ozaman öndeki fanı hafif yukarı kaldırırsınız, onun dışında bir problem yok.

Yok, kasaya sığacak soğutucu. RAM'leri soğutucu darlayabilir o zaman öndeki fanı hafif yukarı kaldırırsınız, onun dışında bir problem yok.

Evet benden ondan korktum fanlar RAM'lere bakmazsa performans bayağı düşüyormuş bir yorumda görmüştüm dediğin gibi yukarı kaldırılabiliyormuş sanırım biraz.

Evet benden ondan korktum fanlar RAM'lere bakmazsa performans bayağı düşüyormuş bir yorumda görmüştüm dediğin gibi yukarı kaldırılabiliyormuş sanırım biraz.
O doğru sayılır. İllaki bir fan RAM tarafına bakmalıki kasanın ön fanlarından direk soğuk havayı alıp, ızgaradan süzüp, egzoz fanı ile atsın. İyi bir derece farkı oluyor eğer ön tarafta fan olmazsa.
Dediğim gibi fanı hafif kaldırırsınız, iş çözülür.

Evet öyle yapacağım kapak ile arasında da 13 net var yukarı kaldırsam bir de tam tamına uyar gibi belki hiç yukarı kaldırmama gerek bile kalmaz RAM'lerim ince uzun yüksekliği düşük.

Evet öyle yapacağım kapak ile arasında da 13 net var yukarı kaldırsam bir de tam tamına uyar gibi belki hiç yukarı kaldırmama gerek bile kalmaz RAM'lerim ince uzun yüksekliği düşük.
Şu tarz kısa RAM'lerin sanırım dediğiniz:

DDR4 için bu tarz RAM'lerin olduğunu bilmiyordum doğrusu.

Şu tarz kısa RAM'lerin sanırım dediğiniz:
Eki Görüntüle 2417469

DDR4 için bu tarz RAM'lerin olduğunu bilmiyordum doğrusu.

Yok o kadar da ince değil ya t Force RAM'im böyle işlemci ile birlikte mesafeye falan da bakarsınız XPG vardı bende onunla karşılaştırdım ona göre yüksekliği düşük bayağı.

Dosya Ekleri

• IMG_2394.jpeg
    85,6 KB · Görüntüleme: 24
Yok o kadar da ince değil ya t Force RAM'im böyle işlemci ile birlikte mesafeye falan da bakarsınız XPG vardı bende onunla karşılaştırdım ona göre yüksekliği düşük bayağı.
Anladım hocam, 32mm uzunlukları var. Kingston'a yakınlar ama Gskill'e göre 10mm gibi absürt farkları oluyor. Standarta göre RAM'leriniz kısa cidden.

Anladım hocam, 32mm uzunlukları var. Kingston'a yakınlar ama G.Skill'e göre 10mm gibi absürt farkları oluyor. Standarta göre RAM'leriniz kısa cidden.

Kısalığı iyi ama soğutucu için yükseklik daha önemli yüksekliği de standart mı? Şunlara bakın tank gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_2398.jpeg
    131,5 KB · Görüntüleme: 20
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…