I3 13100F için kule tipi soğutucu önerisi

Hayırlı olsun hocam.
Stok fana göre cidden soğuk ve sessiz oluyor, sıcaklıklarınız serin olmuşlar. Tabi daha pahalı modeller ile daha stabil, sessiz ve serin oluyor ama fiyatına göre iyi. 200TL'ye M2-Pro aldığımda şahsen bende aynı fikirde oldum.
Stok fan gürültü kirliliği.

Güle güle kullanın.

Evet tabii öyle ama ben şahsen 1.5 k falan vermeyi gereksiz buluyorum yaptığım sadece oyun oynamak zaten 200'e almışsın 70'i geçmiyor senin 70'i geçmemesi mucize gibi bir şey bu arada. Sizin ekran kartınız ne kadar ısınıyor bende ekran kartında mucize gibi bir şey yaşıyorum çünkü.

Bazı işlemciler çok ısındığı için o 1.5k'lık modeller lazım olabiliyor hocam. Özellikle i5/i7 gibi modellerde, i9 için kule tipi kurtarmıyor pek.

Ekran kartım daha sessiz olsun diye düşük hızda fanda 70 derece civarı kullanıyorum. Tabi UV var ekran kartında.

Ben hızını ayarlamadım her oyunda Max 65 ya memnunum bayağı 1.5 k için beklenti de önemli bence benim mesela çok mu soğuk hayır ama yeterli benim için 75'i geçmemesi başkası 50 olsun ister verir 2 k

Ben hızını ayarlamadım her oyunda Max 65 ya memnunum bayağı 1.5 k için beklenti de önemli bence benim mesela çok mu soğuk hayır ama yeterli benim için 75'i geçmemesi başkası 50 olsun ister verir 2 k
Gürültüsü rahatsız etmiyorsa pek dokunmayın zaten hocam. Benimkisi Asus'un yaptığı en rezalet model olan Asus Dual'ın beyaz olanlarından, uçak gibi ses çıkarıyor 2000 RMP'de bile.

Yok rahatsız etmiyor ellemeyi düşünmüyorum ROG STRIX kullanıyorum bende.

Hocam merhaba bir şey soracaktım da benim kasanın kapağı nedenini anlamadığım bir şekilde plastik ısınmaya büyük katkısı olduğunu düşünüyorum cam alsam ısınma azalır mı sence ve kasama uygun camı nereden bulabilirim?

Son düzenleme:
Hocam en son 1000TL'ye satılan bir kasa sonuçta. Ucuz olması için yan tarafını plastik seçmişlerdir, Gamepower'da zaten iddialı bir marka değil.

Genede en büyük sebeb büyük ihtimalle ön tarafında cam ile kapalı olması, bu hatayı çok yapıyor firmaların. Ön tarafın açık olması lazımki hava alsın kasa ama mimariyi tasarlayan pek dert etmiyor bunu anlaşılan. Yan tarafları delikli yapmaları pek birşey ifade etmiyor.

Sizinle aynı kasayı kullanan biri var, kendisinin iddası bu.

Bana soracaksanız temperli cam bulmak ile uğraşmayın. Mümkünse ön camı sökün ve sıcaklıkları tekrar bir kontrol edin.

Kontrol ettim işlemci 10 15 derece ekran kartı 5 6 derece düşüyor genel kasa olarak değil de herhangi bir kasada da plastik olması bir etken değil mi cama göre.

Kontrol ettim işlemci 10 15 derece ekran kartı 5 6 derece düşüyor genel kasa olarak değil de herhangi bir kasada da plastik olması bir etken değil mi cama göre.
Isı yalıtımı konusunda bilgi sahibi olmadığım ve kasada "cam vs plastik" gibi bir tecrübem veya konu görmediğim için birşey diyemiyorum. Sadece hava akışı için ön tarafın açık olması çok önemli.

Anladım bir daha test vs edip karar veririm plastik genel olarak ısıya dayanıklı bir şey olmadığı için öyle dedim.

Hocam iade ettim pazartesi kurye almaya gelecek bende strong st R600'ü sipariş ettim önerdiğiniz 6 bakırlı, benim kasanın havası zaten kötü bu aldığım yetmiyor kasanın kapağı açık kullanmak da istemedim.

Hocam Dark'ı aldım kasamın hava sirkülasyonu iyi olmadığı için 10 15 derece ortalama fark etti ama bana yetmedi o yüzden iade ettim çok önerdiniz dediğinizi aldım strongu 6 bakırlı güzele benziyor gelsin göreceğiz yine.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…