i3 13100F islemcinin oyunlarda 90 dereceleri gormesi normal mi?

orelyus

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3 13100F 4, 27GHz / RTX 4060 3X / GIGABYTE H610M V2 H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart / Goodram 1TB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD (2050 MB Okuma / 1650 MB Yazma) / Kingston 8x2GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz / Deep Cool LE 520 RGB 240MM Sıvı Soğutucu
Meslek
Öğrenci / Yazılım Bilgisayar Mühendisliği
i3 13100F işlemci kullanıyorum GTA V - Assetto Corsa oynarken bu sıcaklıklara yükseliyor, 240mm sıvı soğutucu almayı düşünüyorum. İşlemci daha 4-5 aylık sıfır işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macun yenileyip öyle bir test et ve sıvı soğutucu almana gerek yok. Hava soğutma kafi.
Bilgisayar kullaniyorsa bi sebebi daha var,yanlis degilsem fanlarin üzerinde plastic gibi bisey oluyor onu sökmeyi unutursa aşiri sicak olabiliyor

Bilgisayar kullaniyorsa bi sebebi daha var,yanlis degilsem fanlarin üzerinde plastic gibi bisey oluyor onu sökmeyi unutursa aşiri sicak olabiliyor
Eğer stok fansa soğutucu plastiksiz geliyor. Direkt macunu fana sürüp plastiksiz yolluyorlar.

Macun yenileyip öyle bir test et ve sıvı soğutucu almana gerek yok. Hava soğutma kafi.
4-5 aylık bir işlemci olduğunu söylüyor neden macun yenilemesine gerek olsun? Eğer öyle aşırı kalitesiz bir macun değilse en az 1 yıl idare eder diye düşünüyorum. Ayrıca arkadaşın kullandığı soğutucunun bir Intel stok fanı ve Intel'in stok fan soğutucusunun termal macunu olduğunu tahmin ediyorum.
Sıvı soğutucu almana gerek yok. Şuanki kullandığın soğutucu stok soğutucu mu? Soğutucunun bloğu tozlanmış mı? Eğer bloğun arasında toz öbekleri varsa fırçayla al, faydası olacaktır. Ben i3 12100F'i 70-85 wattlarda ancak 85 dereceye ulaşabildiğini gördüm temiz stok soğutucuyla. Seninki ise 50W tüketirken 85 derecede. Aradaki fark bariz görülebilir.

Yanlış anlama ama oyunlari korsan indirdiysen arka planda virus yemis olabilirsin, baski yapiyor olabilir.

Yanlış anlama ama oyunlari korsan indirdiysen arka planda virus yemis olabilirsin, baski yapiyor olabilir.
Yok hocam 1 tane korsan oyun indirmedim

Tertemiz hiçbirşey yok

Hocam konu mesajını düzgün okuyup sonra yorum yapmanızı öneririm

Hicbir plastik yok

Itopyadan aldım sistemi macun elbet kalitelidir

Yok hocam 1 tane korsan oyun indirmedim

Tertemiz hiçbirşey yok

Hocam konu mesajını düzgün okuyup sonra yorum yapmanızı öneririm

Hicbir plastik yok

Itopyadan aldım sistemi macun elbet kalitelidir
Kasanız nedir?

Rampage Zuko
(Bomba gibi PSU)
O kasanın fanları içeri yeterince taze hava üflüyor mu bilmiyorum ama kasanız mesh bir kasa o yüzden kasanın hava sirkülasyonunda bir sorun olmamalı diye düşünüyorum şahsen. Belki de fanlar yeterli değildir. Bu dereceleri elde ederken elinizi egzoz fanının arkasına koyun sıcak hava üflüyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…