i3-13100F RTX 4060 darboğaz yapıyor

gojofaniyim

Picopat
Katılım
13 Nisan 2024
Mesajlar
336
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, RTX 4060 i3-13100F sistemim var. Normalde darboğaz yapmaması gerekiyor fakat bazı oyunlarda mesela Need for Speed Unbound'da, Warzone'de ufak bir darboğaz yapıyor. GPU kullanımı genelde %80'lerde geziyor 2 oyunda da. Ayarları yükseltirsem artıyor fakat işlemci kullanımını %100 değil. Aklımı kurcalayan bir şey var, 16 GB RAM'im var ama Single channel bundan dolayı olabilir mi? YouTube'da izlediğim kadarıyla Single channel RAM'lerin GPU kullanımı düşük oluyor, o yüzden FPS kaybı oluyor. Ben bunu Dual channel yaparsam düzelir mi? RDR 2'de kasabalara girince çok büyük FPS kaybı oluyor. Mesela YouTube'da izlediğimde adam 90 FPS alıyor Single channel 1x16 ile saint Denis'te, 2x16'da 130 FPS alıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM darboğaz yaptırmaz. Sadece FPS düşüşü veya droplar yaşatır Single RAM.

Hocam yanlış açıkladım sanırım darboğaz değil de daha çok GPU kullanımı düşük CPU kullanımı aynı ama YouTube'da baktığım kadarıyla Single channelde GPU kullanımı az oluyor o yüzden performans düşüyor. Darboğaz olacağını sanmam i3 13100F RTX 4060 kısacası demek istediğim Single channel yüzünden mi bu GPU kullanımı düşük olması?

Bende RTX 4060 Ti 16 GB VRAM AMD R5 4500 var bazı AAA oyunlarda da 1440p ultrada.
GPU kullanımı genelde %95 % 92'lerde geziyor.

Hocam ben 2kya alınca ancak GPU kullanımı RDR 2 kasabalarda %99'a çıkıyor öbür türlü %80'lerde geziyor YouTube'da ki videolarda gibi adamın FPS'i 50 artıyor Dual channelda Ryzen işlemcisi olduğu içinde olabilir ama inteldede bayağı fark var izlediğim kadarıyla 15-20
 
Pardon yanlış anlamışım :D. Single ram kullanmak GPU kullanımını az da olsa düşürüyor diye biliyorum.
 
Pardon yanlış anlamışım :D. Single RAM kullanmak GPU kullanımını az da olsa düşürüyor diye biliyorum.

O zaman RAM Single diye GPU kullanımım genel anlamda düşük aslında çok bir problem değil istediğim değerleri alıyorum fakat RDR 2 de kasabaya girince FPS düşünce bir rahatsız olmuyorum değil.
 
O zaman RAM Single diye GPU kullanımım genel anlamda düşük aslında çok bir problem değil istediğim değerleri alıyorum fakat RDR 2 de kasabaya girince FPS düşünce bir rahatsız olmuyorum değil.

Single RAM oyundan oyuna değişir tabii de drop yapar. Örneğin Warzone oynuyorsan orada drop yapar yapar Single RAM.
 

Geri
Yukarı