i3 14100F kullanım yüzdesi çok fazla

Payasliy

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 Gb Kingston
Anakart
BIOSTAR H610MHP
Ekran kartım NVIDIA 3060 RTX, işlemcimde Intel i3 14100F. Spider-Man 2, RDR2 gibi oyunlarda NVIDIA App'te işlemcimin %100 kullanıldığını görüyorum. YouTube'dan birkaç videoya baktım işlemcileri benden düşük olan kişiler %60-%70'lerde oynuyor. Benim işlemcimin tamamen kullanılması normal mi yoksa bir çözümü var mıdır? (ekran kartı ve işlemci driverlarını güncelledim.)

Ekran kartım NVIDIA 3060 RTX, işlemcimde Intel i3 14100F. Spider-Man 2, RDR2 gibi oyunlarda NVIDIA App'te işlemcimin %100 kullanıldığını görüyorum. YouTube'dan birkaç videoya baktım işlemcileri benden düşük olan kişiler %60-%70'lerde oynuyor. Benim işlemcimin tamamen kullanılması normal mi yoksa bir çözümü var mıdır? (ekran kartı ve işlemci driverlarını güncelledim.)

Güç planı yüksek performansta kullanıyorsanız dengeli yapıp deneyeniz olmazsa direk 60 FPS sabitleyin.

Her oyunda maksimum 60 yap NVIDIA'da kare hızı hedef kontrolu diye bir şey varsa onu 60 yap uygulamasından olmazsa her oyun 60.
rdr2 de 60 fps te oynuyorum fakat hala %100 den düşmüyor ve kasa camı çok ısınıyor. hazır sistem olarak aldım içinde macun sürülümü bilmiyorum. ondan dolayı olabilirmi acaba?

1752296001038.png

RDR2 de 60 FPS'te oynuyorum fakat hala %100'den düşmüyor ve kasa camı çok ısınıyor. Hazır sistem olarak aldım içinde macun sürülümü bilmiyorum. Ondan dolayı olabilir mi acaba?

Eki Görüntüle 2532932

Oyun oynarken arkada bomboş çalışan uygulamaları kapat ve bir bilgisayarcıya götür bilgisayarı termal macun sürsünler ve PC'nin bakımını yapsınlar bunu her 6 ayda tekrarla istersen yıldan yılada olabilir.

RDR2 de 60 FPS'te oynuyorum fakat hala %100'den düşmüyor ve kasa camı çok ısınıyor. Hazır sistem olarak aldım içinde macun sürülümü bilmiyorum. Ondan dolayı olabilir mi acaba?

Eki Görüntüle 2532932

Ama güvenilir bir bayiye götür ekran kartını çaldırma örnek olarak Monster bayii.

Ya da isterseniz vaten veya ince hesap gibi bayilerede götürbilirsiniz onlarda yapar.

Oyun oynarken arkada bomboş çalışan uygulamaları kapat ve bir bilgisayarcıya götür bilgisayarı termal macun sürsünler ve PC'nin bakımını yapsınlar bunu her 6 ayda tekrarla istersen yıldan yılada olabilir.

Ama güvenilir bir bayiye götür ekran kartını çaldırma örnek olarak Monster bayii.

Ya da isterseniz vaten veya ince hesap gibi bayilerede götürbilirsiniz onlarda yapar.

Vatan.

Eki Görüntüle 2532932

Hocam dediklerimi anladınızmı.

Dengelide kullanıyorum. 60 FPS olarak bilgisayarda bir ayarmı var yoksa her oyunda maksimum 60 FPS olarak mı sabitleyeyim?

Hocam? Bir yazı yazında acil bir şey söylemem lazım.

Son düzenleme:

Vatan.

Hocam dediklerimi anladınızmı.

Hocam? Bir yazı yazında acil bir şey söylemem lazım.
anladım. kusura bakmayın pc başında değildim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı