i3 14100F - RTX 4060 sistemin minimum FPS değeri düşük

Semih Kozan

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i3 14100f Asus Dual RTX 4060 G.Skill 8x2 16 GB 3600 Mhz Ram Asus Prime H610M-K
Arkadaslar itopyadan 10 15 gün once i3 14100f'li rtx 4060'lı bi sistem aldım testler yaptım bir kaç tane benchmark ve superposition benchmark değerlerden anlayan biri varsa normal olup olmadıgını soyleyebilirmi aklıma takılan şey min fps'nin hep düşük olması anlamıyorum oyunlardada düşüyor hep
son attıgım resimdede min fps 1 olmuş arkadaşlar bu anormal değilmi ? işlemcimi darbogaz yapıyor yoksa ekran kartındanmı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-15 200612.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-15 200612.png
    1 MB · Görüntüleme: 43
  • Ekran görüntüsü 2025-04-14 185354.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-14 185354.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2025-04-14 183711.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-14 183711.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 32
Arkadaşlar İtopya'dan 10 15 gün once i3 14100F'li RTX 4060'lı bir sistem aldım testler yaptım birkaç tane benchmark ve Superposition Benchmark değerlerden anlayan biri varsa normal olup olmadıgını soyleyebilir mi aklıma takılan şeymin FPS'nin hep düşük olması anlamıyorum oyunlarda da düşüyor hep
Son attıgım resimde demin FPS 1 olmuş arkadaşlar bu anormal değil mi? İşlemcimi darbogaz yapıyor yoksa ekran kartından mı?

Hocam ilk ssdeki compare results Online deyin. Ama eğer aklınıza yatmazsa şunu yapın:
CMD'yi yonetici olarak calisitirp SFC /scannow yazın.

Arkadaslar itopyadan 10 15 gün once i3 14100f'li rtx 4060'lı bi sistem aldım testler yaptım bir kaç tane benchmark ve superposition benchmark değerlerden anlayan biri varsa normal olup olmadıgını soyleyebilirmi aklıma takılan şey min fps'nin hep düşük olması anlamıyorum oyunlardada düşüyor hep
son attıgım resimdede min fps 1 olmuş arkadaşlar bu anormal değilmi ? işlemcimi darbogaz yapıyor yoksa ekran kartındanmı
Aynı ekran kartı ile 13998 skor aldım ama min fps 85 hocam, bilgisayarınızda bir dengesizlik vesaire vardır, updateleri yapın driverları güncelleyin arkada gpu'yu kullanna bir şey var mı diye bakın. Bir sürü sebebi olabilir. Win 11 ise win 10 ile deneyin.

Hocam ilk ssdeki compare results Online deyin. Ama eğer aklınıza yatmazsa şunu yapın:
sagolun deneyeceğim

CMD'yi yonetici olarak calisitirp SFC /scannow yazın

Aynı ekran kartı ile 13998 skor aldım ama min fps 85 hocam, bilgisayarınızda bir dengesizlik vesaire vardır, updateleri yapın driverları güncelleyin arkada gpu'yu kullanna bir şey var mı diye bakın. Bir sürü sebebi olabilir. Win 11 ise win 10 ile deneyin.
bende onu anlamadım w11 kullanıyorum herşeyi güncelledim ekran kartı driverini güncelledim bios güncelledim güncellemem gereken baska herhangi birsey varmı

dediğinizi yaptım Windows Resource Protection did not find any integrity violations. dedi yani windowsdada bi problem yok driverlarda güncel biosda güncel işlemci sıcaklıgımda normal ekran kartı sıcaklıgımda normal

Son düzenleme:
Sağ olun deneyeceğim

Bende onu anlamadım W11 kullanıyorum her şeyi güncelledim ekran kartı driverini güncelledim BIOS güncelledim güncellemem gereken baska herhangi bir şey var mı?

Hocam genellikle Windows guncellemelerinde problem oluyor.
Dun aksam bir arkadas daha sikayetciydi Windows guncellemesi bozulmus duzelttik FPS'i bayağı bir iyileşti.

Hocam genellikle Windows guncellemelerinde problem oluyor.
Dun aksam bir arkadas daha sikayetciydi Windows guncellemesi bozulmus duzelttik FPS'i bayağı bir iyileşti.
aldıgımdan beri böyle ama sence ne yapmalıyım w10 falanmı geçeyim alalı 15 20 gün oldu

Aldıgımdan beri böyle ama sence ne yapmalıyım Windows 10 falan mı geçeyim alalı 15 20 gün oldu

Hocam gerek yok geçmeye.
CMD yonetici olarak baslatin ve SFC /scannow girin.
Eger bir şey bulursa PC'yi yeniden baslatip dedigim islemi tekrar uygulayin. Sonrasinda CMD'yi kapatmayip internete DISM komutlari yazin ve karsisinza 3 tane komut cikcaktir onlari girin PC'yi yeniden baslatin ve tekrar deneyin.

Hocam gerek yok geçmeye.
CMD yonetici olarak baslatin ve SFC /scannow girin.
Eger bir şey bulursa PC'yi yeniden baslatip dedigim islemi tekrar uygulayin. Sonrasinda CMD'yi kapatmayip internete DISM komutlari yazin ve karsisinza 3 tane komut cikcaktir onlari girin PC'yi yeniden baslatin ve tekrar deneyin.
Bu akşam deneyecegim SFC scannow yaptıgimda herhangi bir sorun çıkmamıştı bu yazdığınızda olmazsa sorun nedir sizce ne yapmaliyim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı