i3 14100F sıfır işlemci oyunlarda 100 derece oluyor

Arkadaşım, kafa mı buluyorsun benimle.

Arkadaşın ısınma sorunu var, öneri olarak i5'e geçmesini öneriyorsun. Konu sahibi ısınma sorunu yaşıyor ve sen "i3 işlemcinin önbelleği küçük olduğu için konu sahibi bu sorunları yaşıyor" diyorsun. Açık açık i5'in önbelleğinin büyük olduğu için daha az ısınacağını ve konu sahibinin i5'e geçmesi gerektiğini söylüyorsun. Ha bir de i3'ün eski bir işlemci olduğunu da söylemiştin, onu unutmayalım. Konu sahibine yardımcı olmuyorsam da en azından yanlış verilen bir bilgiyi düzeltiyorum. Konu sahibinin yapması gereken tek şey soğutucu almak, i5'e geçmek değil.
@Emir Furkanz Aman diyeyim bu arkadaşın tavsiyelerini dikkate alma, 13100F ile 100 derece görüyorsan 13400F alırsan 120 130 derecelerde gezersin.

Ne alakası var? Yeni çıkan işlemcilerden hepsi stok soğutucu tarafından soğutulamıyor. i3 olsun i5 olsun Ryzen 5 olsun doğru düzgün soğutmaz oyun açık olsun veya olmasın.

Soğutucu tavsiye:
Macun dahil, I şeklinde macunu sürmeyi unutmayın Intel 12. nesil ve üstü işlemcilere en iyi şekilde öyle sürülür.

i3 kötü evet tofaş kılasmanında bütçem çok yoktu eski kasaya işlemci almaktansa kasa değişiyim dedim 18k idi sistem ekran kartı zaten 12-14 k arasında uygundu ondan aldım işlemciyi bütçem olunca değiştirmeyi planlıyorum

Arkadaşın verdiği bilgilere aldanmayın, öyle bir şey yok hocam nesil önemli. i3 12100F ile 6700XT kullanıyorum, sadece Cyberpunk gibi yüksek CPU kullanan oyunlarda yer yer darboğaz yapıyor, onun dışında çok rahat besliyor. 14100F 4060'a yeter, işlemci değiştirmenize gerek yok.

Son düzenleme:

Videodaki adam soğutucu olarak stok mu kullanıyor yoksa sıvı veya kule tipi fan mı kullanıyor neredeyse hiç ısınmıyor (benim işlemcime kıyasla)

Eski kasamda (stok fan) Ryzen 5 1600 vardı hiç 100 Derece görmedi hatta 90 bile zor gördü
Şu anki kullandığım (stok fanlı) işlemci neden 100 derecelerde halay çekiyor bunun açıklaması ne olabilir?

i3 14100F stok fanla 100 derece görmesi normal değil diye düşünüyorum
Aşırı aşırı bilgili değilimdir bu konular hakkında ama benim bildiğim Render alırken veya Oyun oynarken normal sıcaklık değeri 60-80 arası olması lazım ama benimki 100 derecelere kadar çıkıyor her şeyi sıfır olmasına rağmen

Linkini bıraktığım videolara bakarsanız işlemci stok fanla en fazla 80 derecelere çıkıyor. 100 dereceler gerçekten bana da fazla geldi, her halükarda bir soğutucu gerekebilir ancak stok fanla da 100'lere çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Kasa için hava akışınız kötü olabilir mi? Kasa hava alamıyorsa ve içerideki sıcak havayı dışarı atamıyorsa bu yüzden 100 derecelere çıkıyor olabilir. Hava akışı iyiyse geriye iki şey kalıyor, ya termal macununuz çok dandik ya da çok fazla/çok az sürdünüz. Soğutucuyu da tam oturttuğunuza emin olun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Termal macun ve stok fanı tam taktığım dan eminim
Kasa Rampage Victroy Plus 600 W
kasa duvardan uzak etrafı üstü boş düzgün hava akışı sağlanıcak durumda
işlemci de sorun olabilir mi hatalı bozuk ?
100 derece görmesi gereksiz saçma geliyor bana

attığın videoda 70 derecelerde geziyo cyberpunk da benim kasa da 100 derece oluyor

Benim ne dediğimi sanki yazmamışım gibi pas geçmeniz azcık üzücü geldi hocam.
Stok soğutucunuz soğutamıyor işlemciyi, kule soğutucu ile değiştirin.

Benim ne dediğimi sanki yazmamışım gibi pas geçmeniz azıcık üzücü geldi hocam.
Stok soğutucunuz soğutamıyor işlemciyi, kule soğutucu ile değiştirin.

Hocam en son yazdığım mesajda herkesi kapsamaya çalıştım sadece o arkadaş üzerinde cevapla kısmına yazdım yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim kimseyi kırmak istememiştim lakin

Stok fan kullandım hayatım boyunca da ondan dolayı diğer soğutucular ne kadar etkili bilmiyorum ondan dolayı tekrar size soracağım bu anormal bir durum değil mi?

Stok Fan'da 10 dakikalık bir oyun sürecinde Cyberpunk 2077 de 100 derece oluyor bu normal diyorsanız okey kule tipi fan alacağım ona göre yoksa işlemciyi müşteri hizmetlerine göndereceğim ondan dolayı soruyorum yanlış anlamayın tekrardan herkese teşekkür ederim

Hocam bilgisayarımla yemek pişircem diyorsanız fanı değiştirmemek gayet mantıklı üstünde pasif pişirici olarak tavada köfte kızartıp makarna kaynatmak gayet mantıklı olur.
Maalesef değişen teknoloji sayesinde (bu hele intel işlemcileri gayet etkiliyor) daha fazla soğutum lazım ve eski soğutucular artık yetmiyor, harbi diyorum yeni soğutucu alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…