İ3 2100 ısınma sorunu

Elinde termal macun varsa tekrardan bir montajı gerçekleştirmeyi dene. Ayrıca 102 derece olsa çok fazla tutmayı geçtim, dokunduğun anda elini yakardı.
Ayrıca boştaki sıcaklığı BIOS'dan kontrol et birde.

Elinde termal macun varsa tekrardan bir montajı gerçekleştirmeyi dene. Ayrıca 102 derece olsa çok fazla tutmayı geçtim, dokunduğun anda elini yakardı.
Ayrıca boştaki sıcaklığı BIOS'dan kontrol et birde.
2-3 saniye ancak tutabiliyorum zaten, direk kendisine değil metal paneline dokundum. İşlerimi hallettikten sonra termal macunu değişip, bilgi veririm.

BIOS sadece voltaj ve fan hızı değerlerini gösteriyor, sıcaklığı göstermiyor malesef.

Sorunu çözdüm, fan ayaklarından birisi gevşemiş ve yerine oturttum. Şuan sıcaklık 40-45 derece arasında değişiyor. Bazen çözüm çok basit olabiliyor ve insan gülüyor.

Aynı işlemciye sahibim 3 yıldır kullanırım hiç böyle bir problem olmadı sanırsam bilgisayarımın soğutması pahalı soğutmalara göre daha iyi.

Demek ki montajı yeteri kadar düzgün yapamamışsın zamanında Vidaları yeteri kadar sıksan gevşemezdi diye düşünüyorum.
Neyse sorunun hallolduğuna sevindim
Vidalı değil malesef, klipsli bir fan ve çok ufak bir çevirme açısı var. Kendi kendine atmış, bir anda yükseldi ısı işte.

Aynı işlemciye sahibim 3 yıldır kullanırım hiç böyle bir problem olmadı sanırsam bilgisayarımın soğutması pahalı soğutmalara göre daha iyi.
Thermalfly diye bir marka gelmiş bendeki işlemcide stok olarak. Evet yeterli bir soğutma ama o klips olayı pek iyi değil, vidalı olsaydı böyle uğraşıp durmazdık. Ayaklarından bir tanesi durduk yere atmış kendini ve ısı bir anda anormal derecelere çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…