i3-2100 - RX 550 sistem nasıldır?

2019'un kasım ayında internetten görüp bir bilgisayar aldım, internet kafe bilgisayarıydı adam batmış ve kapatmak zorunda kalmış. Özelliklerini yazacağım sizce kazıklanmış mıyım?

Ekran kartı: Sapphire RX550 2 GB.
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i3-2100 CPU @ 3.10GHz 3.10 GHz.
Anakart: P8H61-M LX.
Başka bilgim yok ve.
Monitor: Acer G225hqv 60Hz.
Klavye: Hadron RGB.
Mouse: Gametech RGB.
Kulaklık F-05
Kasa: Canar markası sade.
Rram: 8 GB.
1900 TL'ye satın aldım.
Bu kadar biliyorum.

Yani monitör var, ekran kartı giriş seviyesi ama kötü değil, E-spor oyunları için yeterli. İşlemci yükseltmesi yapılırsa iyi olur gördüğünüz gibi darboğaz oluyor. RAM desek 8 GB yani o da ideal diyebiliriz. Klavye, fare vs. falanda var. Bence gayet uygun diyebiliriz. Hemde çok uygun.

Valorant bir FPS oyunudur hocam. İşlemciyi kullanır sadece düşük ayarlarda. Lakin yüksek ayarlarda işlemcinin dahili bir ekran kartı yok ise, harici ekran kartını kullanır.

Ama darboğaz olayını yalanlamıyorum tabii.
Hocam demek istediğinizi anladım ama bakarsanız o işlemci RX 550 "TAM" besleyebilecek bir güce sahip değil.

Yani monitör var, ekran kartı giriş seviyesi ama kötü değil, e-spor oyunları için yeterli. İşlemci yükseltmesi yapılırsa iyi olur gördüğünüz gibi darboğaz oluyor. RAM desek 8 GB yani o da ideal diyebiliriz. Klavye, fare vs. falanda var. Bence gayet uygun diyebiliriz. Hemde çok uygun.

Hocam demek istediğinizi anladım ama bakarsanız o işlemci RX 550 "tam" besleyebilecek bir güce sahip değil.

1.500TL'ye önerebileceğiniz bir işlemci var mı?

Yani monitör var, ekran kartı giriş seviyesi ama kötü değil, e-spor oyunları için yeterli. İşlemci yükseltmesi yapılırsa iyi olur gördüğünüz gibi darboğaz oluyor. RAM desek 8 GB yani o da ideal diyebiliriz. Klavye, fare vs. falanda var. Bence gayet uygun diyebiliriz. Hemde çok uygun.

Hocam demek istediğinizi anladım ama bakarsanız o işlemci RX 550 "tam" besleyebilecek bir güce sahip değil.

İşte hocam o nedenle aynı zamanda darboğaz oluyor. Ama bildiğim kadarıyla ekran kartına yüklüyoruz yükü. İşlemciye zaten yük bindiğinden dolayı ortak güçleri oluyor yanlış hatırlamıyorsam.

1.500TL'ye önerebileceğiniz bir işlemci var mı?

Özür dilerim dostum, karıştırmışım. i3 10100F veya i3 10105F gayet yeterli olacaktır.

i3 10105F. Anakart da değişmesi gerekir.

Anakart ve işlemcinin içinde olduğu 1500TL.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı