Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim. Bir iki hafta önce ekran kartım bozuldu zaten yeni çıkan oyunlar için yükseltmem gerekiyordu fakat ekran kartını yükseltince işlemciyi de yükseltmem gerekecek. Çok oyun oynayan birisi değilim ama elimin altında bulunsun istiyorum. Amacım PUBG, GTA 5, Son FIFA serileri vb oyunları HD olmasa da akıcı bir şekilde oynayabilmek. 50-60 FPS yeter bana.
Şu anki bilgisayarım;
RAM :4 GB (İşlemci ve ekran kartını değiştirirsem 8 GB'a yükselteceğim.)
İşlemci: i3 2100 3.20 Ghz
Ekran Kartı: Bozuk
Anakart: Asus P8H61-M LX(Anakartım iyi mi kötü mü yorumlarsanız sevinirim.)
Şimdi 2. el veya sıfır farketmez; AMD işlemci daha ucuz olduğu için daha çok AMD'ye kaçarsanız daha iyi olur.
2. el işlemci için Max 250 TL, sıfır işlemci için 500 TL. 2. el ekran kartı için max 250-300 TL, sıfır ekran kartı için max 500 TL. Bunların dışında 2 sorum var.
1.sorum: PSU ne için gerekli ve yeni bir işlemci ve ekran kartı alırsam ona masraf yapmama gerek var mı? Yani PSU almasam ne olur?
2.sorum: Biraz açıklayıcı konuşur musunuz? Çünkü pek anlamam. Bana yapmam gerekenleri ve neden yapmam gerektiğini anlatınız.
İsterseniz işlemci değiştirmeden sadece ekran kartını değiştirerek de halledebileceğim çözümler önerebilirsiniz. Bana bi' max fiyatlarımla en ideal PC'yi, bir de minimum fiyatlarımla en ideal PC'yi söylerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Sosyal'e hoş geldiniz. Hemen konuya gireyim; işlemci olarak bu platform için artık sıfır bulamazsınız. O yüzden 300 TL civarında ikinci el i5 2400, i5 2500 gibi bir işlemci almalısınız. RAM'i kesinlikle 8 GB'a yükseltin. Monitörünüz de 1080P ise ekran kartı olarak en az GT 1030 almanız gerekir giriş seviyesi akıcı bir deneyim için. Onun da sıfır fiyatı 400 TL civarıdır. İşlemciden kalan bütçeyi ekran kartına kaydırma ihtimaliniz varsa ekran kartını GTX 1050 veya RX 560 olarak seçebilirsiniz.
PSU'nun modelini söylerseniz veya bir fotoğrafını atarsanız, ona göre bir değerlendirme yapabiliriz.
Öncelikle yerinizde olsam sisteme ya sadece ekran kartı alarak devam ederdim, ya da sistemi komple satıp üstüne para ekleyerek yeni sistem toplardım. Eğer yeni sistem toplamak istemiyorsanız ve bu sistemi geliştirmekte kararlıysanız size yerinizde olsam şunu şunu yapardım diyerek başlayayım.
1. İşlemciyi i5 3470 ile değiştirirdim.
2. RAM'i satıp yerine 2x8 Kit şeklinde yani toplamda 16 GB olacak şekilde RAM alırdım. RAM'ler 1333 Mhz olursa iyi olur, daha üstünü anakartınız desteklemediği için en iyisi 1333 Mhz olacaktır.
3. Ekran kartı olarak GTX 1050Ti alırdım. Derseniz ki bütçem o kadar yok GT 1030 alabilirsiniz ama tavsiyem bütçenizi yükseltip GTX 1050Ti almanız.
4. Kaliteli, sertifikalı 500-600W bir güç kaynağı alırdım. Şuan ki güç kaynağınızı bilmiyorum ama tahminimce çok iyi bir şey değildir. Güç kaynağının marka ve modelini belirtirseniz daha iyi yorum yapabilirim.
Teşekkürler arkadaşlar şimdi 1.olarak güç kaynağım yok
2. Olarak 1050Ti alacak kadar yükseltemiyorum bütçeyi malesef
3.Eğerki işlemciyi değiştirmezsem gt1030 i3 2100 ile darboğaz yapar mı ve dediğim fpsi yakalayabilirmiyim?
4.sizin önerdiğiniz çok çok uygun bir psu var mıdır? Ve psu yu neden almam gerekli onu bilmiyorum anlatırsanız sevinirim teşekkürler.
5. Anakart hakkında yorum yapmamışsınız iyimi kötümü idare eder mi yorumlarsanız sevinirim
Tekrar çok teşekkür ederim ve hoşbuldum
İşlemci zayıf. Güncel oyunlarda sıkıntı çıkaracaktır. O yüzden onu bahsettiğim modellerden birine yükseltin. Anakart hakkında söylenecek bir şey yok. Standart bir anakart. Monitörün çözünürlüğü ne?
Hayır,
İnsanlar akıcı PUBG oynamak için 5000 lira civarı sistemler topluyor.
Bu işlemci ve ekran kartı kompozisyonuyla günlük işlerinizi rahat yaparsınız.