Mami0758
Hectopat
Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim. Bir iki hafta önce ekran kartım bozuldu zaten yeni çıkan oyunlar için yükseltmem gerekiyordu fakat ekran kartını yükseltince işlemciyi de yükseltmem gerekecek. Çok oyun oynayan birisi değilim ama elimin altında bulunsun istiyorum. Amacım PUBG, GTA 5, Son FIFA serileri vb oyunları HD olmasa da akıcı bir şekilde oynayabilmek. 50-60 FPS yeter bana.
Şu anki bilgisayarım;
RAM :4 GB (İşlemci ve ekran kartını değiştirirsem 8 GB'a yükselteceğim.)
İşlemci: i3 2100 3.20 Ghz
Ekran Kartı: Bozuk
Anakart: Asus P8H61-M LX(Anakartım iyi mi kötü mü yorumlarsanız sevinirim.)
Şimdi 2. el veya sıfır farketmez; AMD işlemci daha ucuz olduğu için daha çok AMD'ye kaçarsanız daha iyi olur.
2. el işlemci için Max 250 TL, sıfır işlemci için 500 TL. 2. el ekran kartı için max 250-300 TL, sıfır ekran kartı için max 500 TL. Bunların dışında 2 sorum var.
1.sorum: PSU ne için gerekli ve yeni bir işlemci ve ekran kartı alırsam ona masraf yapmama gerek var mı? Yani PSU almasam ne olur?
2.sorum: Biraz açıklayıcı konuşur musunuz? Çünkü pek anlamam. Bana yapmam gerekenleri ve neden yapmam gerektiğini anlatınız.
İsterseniz işlemci değiştirmeden sadece ekran kartını değiştirerek de halledebileceğim çözümler önerebilirsiniz. Bana bi' max fiyatlarımla en ideal PC'yi, bir de minimum fiyatlarımla en ideal PC'yi söylerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Şu anki bilgisayarım;
RAM :4 GB (İşlemci ve ekran kartını değiştirirsem 8 GB'a yükselteceğim.)
İşlemci: i3 2100 3.20 Ghz
Ekran Kartı: Bozuk
Anakart: Asus P8H61-M LX(Anakartım iyi mi kötü mü yorumlarsanız sevinirim.)
Şimdi 2. el veya sıfır farketmez; AMD işlemci daha ucuz olduğu için daha çok AMD'ye kaçarsanız daha iyi olur.
2. el işlemci için Max 250 TL, sıfır işlemci için 500 TL. 2. el ekran kartı için max 250-300 TL, sıfır ekran kartı için max 500 TL. Bunların dışında 2 sorum var.
1.sorum: PSU ne için gerekli ve yeni bir işlemci ve ekran kartı alırsam ona masraf yapmama gerek var mı? Yani PSU almasam ne olur?
2.sorum: Biraz açıklayıcı konuşur musunuz? Çünkü pek anlamam. Bana yapmam gerekenleri ve neden yapmam gerektiğini anlatınız.
İsterseniz işlemci değiştirmeden sadece ekran kartını değiştirerek de halledebileceğim çözümler önerebilirsiniz. Bana bi' max fiyatlarımla en ideal PC'yi, bir de minimum fiyatlarımla en ideal PC'yi söylerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: