i3-2120 Bigisayarda takılma-donma sorunu

eypcnylcn

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar.

Öncelikle bu sorun yaklaşık 3-4 aydır olan bir sorun. Ama sadece oyun oynarken 5-10 saniye takılma yaşıyordum, sonra her şey normale dönüyordu.

Örnek olarak, League of Legends'te oyun herhangi bir zamanında(başta sonda fark etmeden) takılmayı yaşıyordum daha sonra düzeliyordu.
Son zamanlarda dediğim gibi çok sık olmaya başladı ve artık oyun oynarken, internette gezerken, daha bilgisayar yeni açılmışken sistem donup kalıyor. Görüntü var ekran gitmiyor ama kitleniyor tamamen sistem. Reset atmak zorunda kalıyorum. Reset atınca bazen normal bazen de yine aynı problemi yaşıyorum.

Sistem özelliklerim:

• CPU=Intel Core i3-2120, 3300 MHz (33 X 100)
  • RAM= Kingston DDR3 4 GB 1333MHz CL9
  • HDD= Samsung HD322HJ 320 GB 7200RPM
  • Ekran kartı= NVIDIA 9800 GT 1 GB 256 Bit
  • PSU= sistem eski ve PSU kasayla beraber alındığı için bir bilgim yok.
sıcaklıklar boşta şu şekilde (parantez içi yükteki sıcaklıklar):

Sıcaklıklar
Anakart 28 °C
CPU package 41 °C (60-63)
CPU ıa cores 41 °C (60-63)
CPU GT cores 37 °C
CPU #1 / çekirdek #1 37 °C (60-63)
CPU #1 / çekirdek #2 41 °C (60-63)
PCH diyot 43 °C
GPU diyot 48 °C (ortalama 65-70 Max 80)
Samsung HD322HJ 27 °C

HD Tune ile HDD'yi tarama yaptığımda bad sector bulmadı.

Aida64'ten HDD ile ilgili S.M.A.R.T bölümü:
Ekran Alıntısı.PNG

Kendim biraz çözüm üreteyim dedim. Kasayı bir güzel temizledim. İşlemci ve ekran kartına termal macun çektim. (İşlemcinin macun kalmamış üstünde, zaten çekmeden önce 100 dereceyi buluyordu sıcaklıkları. Çektikten sonra daha görmedim hiç.) bilgisayara temiz bir format attım. Tüm driverları kurdum. Ama sıkıntı hala devam ediyor. Problemin kaynağını bir türlü çözemedim. Yardımcı olmanız dileğiyle...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı