i3 2120 sistemde Minecraft'ta düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

SkyLexDev

Hectopat
RAM
4
İşlemci
İ3-2120
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar benim Minecraft'ta FPS sorunum var öncelikle işlemcim i3-2120 3.30GHz takılı RAM 4 GB sorunum şu benim bilgisayarımdan daha düşük sistemli bilgisayarda aynı sürümlerde 40-60 FPS alırken ben 20-30 FPS alıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim? Depolama kısmında sıkıntı yok bayağı bir boşluk var yetecek kadar oyuna OptiFine veya sodium gibi şeyler kursam da 1-2 FPS farkı oldu texture packte denedim bu sorunu nasıl çözebileceğimi rica etsem biri yazabilir mi?

Windows FPS arttırma ayaları, oyun içi ayarlar, OptiFine vs. ne alemde? Vede tıpatıp aynı sistememi sahipler?

Daha düşük sisteme sahip olan arkadaşımda da öyle aynı olanda da OptiFine 1-2 fark yaptırıyor.

Hocam ne yaparsanız yapın Minecraft'ta yüksek FPS için iyi sistem gerekiyor.
Ve Minecraft ekran kartını değil çoğunlukla işlemciyi ve RAM'i kullandığı için sıkıntılı.

Yok mudur bunun bir çözümü hocam.

Windows fps arttırma ayaları, oyun içi ayarlar, optifine vs. Ne alemde? Vede tıpatıp aynı sistememi sahipler?
kötü sistemle yillarca oynadığım için biliyorum i5 4. nesil 4 ram anca 40 50 fps veriyordu.
Minecraft CS:GO mu? Ekran kartını ağırlıklı olarak kullanıyor. RAM konusunda emin değilim.
oyun asıl ramı kullanıyor. 1GB ram kilidi bulunuyor ancak bunu 3GB'ta çıkartabilirsiniz

Daha düşük sisteme sahip olan arkadaşımda da öyle aynı olanda da OptiFine 1-2 fark yaptırıyor.

Yok mudur bunun bir çözümü hocam.
hocam pencere küçültebilirsiniz/çözünürlük düşürebilirsiniz

Bazı arkadaşlar FPS değerleri normal demiş. Onlar için söylüyorum.

Sistemim;
4 GB RAM
G2020
HD Graphics

Bu sistemle 1.19.3 sürümünde 160 FPS falan görüyordum. FPS değerleriniz normal değil yani cidden.

Cidden normal değilmiş.

Yapabileceğin çok bir şey yok gibi. Sıcaklıklar ne alemde? Bende bu sistemin AMD dengi gibi bir şeyini kullanıyorum (laptop) ve 60 FPS gibi değerler alabiliyorum. Kalitedeki, animasyonlardaki kapatın. Diğer gibi bir sekme olması lazım oradan POV Effect gibi ayarlar var onları minimuma çekin.

Ben grafik ayarlarından dahili ekran kartını harici ekran kartına çevirerek 60 FPS civarından 200 300 civarlarına çıkartmıştım onu deneyebilirsiniz eğer denemediyseniz (yüksek performans ayarı da yapılabilir hangisi varsa artık)

Nasıl yapacağım acaba o dediğiniz şeyi yardımcı olabilir misiniz?
Windows ayarlarında görüntü ayarlarından grafik ayarlarına giriyoruz sonrasında uygulama ekle diye bir kısım olması lazım oradan minecraftın kullandığı javayı seçmeniz lazım eğer yerini tam bilmiyorsanız minecraft açıkken görev yöneticisinden minecraftı seçin (adı jdk library yada java platform tarzı bir şey olacak) dosya konumunu göstere tıklayın. Böylece dosya konumunu öğrenmiş olursunuz. Sonra grafik ayarlarından seçtiğimiz şey eklenince ona tıklayıp yüksek performansı seçeceğiz. Bu yöntem bende işe yaramıştı önceden sizde de işe yarayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı