i3 2120 ve HD 6350 sisteme Linux dağıtımı önerisi

peeeelliin

Femtopat
Katılım
16 Ekim 2025
Mesajlar
13
  • Ekran kartı HD 6350
  • İşlemci i3 2120
  • RAM 10 GB
  • SSD 256 GB
Bu sisteme internette takılmak ve CapCut Edit'leri için (ağır editler değil) hangi Linux dağıtımı önerirsiniz? Daha önce hiç Linux kullanmadım, Windows tarzında bir şey olursa güzel olur. Arayüzler benzerse en hafifi hangisiyse onu da indirebilirim, elbet bir süre sonra alışırım.
 
Windows benzeri olsun derseniz Zorin Os var.
Linux Mint tavsiye ederim. En basit dağıtımlardandır. Biraz kullanınca başka dağıtımlara da bakarsınız.
 
Windows benzeri olsun derseniz Zorin Os var.
Linux Mint tavsiye ederim. En basit dağıtımlardandır. Biraz kullanınca başka dağıtımlara da bakarsınız.
İkisi arasında çok fark var mı? işlemci ram kullanımı vs konularda.
 

CapCut'ın uygulama tarafında Linux desteği yok. Wine ile çalıştırılabiliyor ama ne kadar stabil olur emin değilim. Winboat ile de sorunsuz çalıştırılabiliyor ama performans noktasında ciddi sıkıntı yaşayabilirsin. Web sürümü işini görürse onu kullanman daha sağlıklı olabilir. Geçebiliyorsanız alternatiflere geçmeniz daha iyi olur tabii.

Geleneksel bir şey arıyorsanız Linux Mint Cinnamon ve Linux Lite'den hangisi hoşunuza gidiyorsa tercih edip geçebilirsiniz. Daha yenilikçi bir şey arıyorsanız Fedora KDE sürümünü kurabilirsiniz.
 
Editler çok uzun ve ağır editler değil max 20 snlik editler falan yapıyorum genelde. Linux tarafında capcut alternatifi bir program var mı?
 
Editler çok uzun ve ağır editler değil Max 20 saniyelik editler falan yapıyorum genelde. Linux tarafında CapCut alternatifi bir program var mı?

Var DaVinci Resolve veya Kdenlive.

Tavsiyem Ubuntu olur başlangıç için.
 
Ubuntu studio ya da Sparky linux multimedia(semi rolling başlığı altında) kullanabilirsiniz. İkisinde de size hitap eden alternatifli programlar hazır gelecektir.
 
CapCut Linux'ta resmi olarak var mı ki?

Var DaVinci Resolve veya Kdenlive.

Tavsiyem Ubuntu olur başlangıç için.
DaVinci Resolve çok zor bence, uçak motoru gibi. After Effects yüzünden Windows'u dual boot olarak tutuyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…