i3 2120 ve HD7350 sistem donma sorunu

Ahmet Tiryaki

Hectopat
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım Chrome'da gezerken olsun, çoklu işlemler yaparken olsun hafif takılıyor gibi oluyor. Bundan önce Windows 7 kullanıyordum ve böyle bir şey yaşamıyordum. Şu an Windows 10 kullanıyorum (sistemi tekrar 7'ye döndürmeyeceğim). Şu an yeni sistem toplayacak bütçem yok ancak birkaç parça ile iyileştirme yapmak istiyorum. Hangi parçalarını iyileştirirsem en azından dahi iyi performans alırım bilgisayarımdan?

Sistemi ise bu ;
  • *Intel Core i3 2120 @3.30 GHz
  • *Pegatron IPXSB-H61 Anakart
  • *4 GB RAM DDR3
  • *Radeon HD 7350
  • *500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yetersiz, SSD yok, HDD'nin ömrü bitmiş olabilir. Malware olabilir. Bir sürü nedeni var.
Donmayı normal masaüstü kullanımında mı yaşıyorsunuz yoksa oyunda mı? Yapmak istediğiniz yükseltme hangi amaca yönelik olacak? Her halükarda RAM yükselmeli.

Donmayı normal masaüstü kullanımında, Chrome'da çoklu sekme açtığımda yaşıyorum. Yükseltme ile en azından bu işlemleri yapabilsem kâfi. Oyunlardan herhangi bir beklentim yok. Dediğiniz gibi RAM ve SSD desteği bunları yapmama yeterli olurmu ?
Tam olarak sorunum ise şu; Adobe Photoshop programı açıkken ve Google Chrome'da 3,5 sekme açıkken PC donmaya başlıyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı