i3 2130 HD 7350 sisteme hangi işletim sistemi kurulmalı?

Linux arayüzü karışık illa terminal i az buçuk bilmen gerekiyor.

Vanilla KDE arayüzü bayağı bayağı Windows gibi hocam. Cinnamon arayüzü de öyle. Terminal kullanma zorunluluğu yıllar öncesinde kaldı. Ek olarak terminal işleri kolaylaştıran bir şey oluyor genelde. Ben Linux kullandığım dönemde çok başarılu ve gerçekten güzel grafik arayüzü uygulamaları olmasına rağmen uygulama indirip silmek gibi işlerimi terminal üzerinden yapıyordum.

Yani anlayacağınız terminal günlük kullanıcı için bir zorunluluk olmaktan çıktı. Kullanım Senaryoların büyük kısmında bir tercih sadece.

Günümüzde çoğu programın Linux desteği mevcut hocam. Olmayan programların da bir sürü alternatifi var.

Oyun noktasında da artık birçok oyunu Linux'ta oynayabiliyorsunuz. Hala daha düzgün çalışmayan ya da çalıştıralamayan oyunlar ve programlar var tabii.

Burada hangi oyunları ve programları kullandığı önemli.

@Devren hangi oyun ve programları yaygın kullanırsınız belirtmeniz mümkün mü hocam?

@Kare Tilki Windows 8.1 gibi desteği kesilmiş sürümleri kullanmak hem sakıncalı hem de mantıksız. Çünkü birçok uygulama da bu sürümden desteğini kesti. Yani Windows 10'dan öncesini kullanmanın makul bir sebebi artık yok.

Evet dediğiniz doğru yine de Windows 7'den biraz daha iyi zaten Windows 10 da önerdim arkadaş neler yapmak istiyor ona göre seçimini yapabilir amacı performans ise 8.1 olabilir ama aynı şekilde Windows 10 kurup performans ayarlamalarını yapabilir Windows 8.1 çok gerekmiyor yine de o da bir seçenek.

Windows 10 en iyisi olur sistemi yeterli zaten ya da dediğiniz gibi kullanmak isterse Linux daha iyi performansı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı