i3 2130 ve GTX 750Ti Darboğaz Sorunu

can25

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son çare tekrar buraya geldim, oynadığım neredeyse tüm oyunlarda GPU kullanımı düşük ve neredeyse hiçbir zaman %99 rakamını gördüğümü hatırlamıyorum.
GTA 5 dışındaki tüm oyunlarım orijinaldir. Sadece deneme amaçlı korsan oyunu yükledim ve yine bu durumla karşılaştım.

Bu da ekran görüntüleri;
GTA5_2015_05_06_17_37_34_464.jpg
GTA5_2015_05_06_17_39_41_266.jpg
GTA5_2015_05_06_17_40_18_053.jpg

Not: Sistem özelliklerim imzada yazmaktadır.

Ve az önce Bilgisayarım GTA 5 oynarken kendine Reset attı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki neden GPU kullanımı düşük?
Her oyunda GPU en sonda zorlanacak diye bir şey yok ki. Benim i7 4710HQ GTX 860M bileşenlerine sahip, dizüstü bilgisayarım var. Benim ki bile bazen en sonda kullanmıyor her şeyi. Merak etmeyin o ekran kartı o işlemciyi dar boğaz yapamaz. :)

Her oyunda GPU en sonda zorlanacak diye bir şey yok ki. Benim i7 4710HQ GTX 860M bileşenlerine sahip, dizüstü bilgisayarım var. Benim ki bile bazen en sonda kullanmıyor her şeyi. Merak etmeyin o ekran kartı o işlemciyi dar boğaz yapamaz. :)
İnşallah dar boğaz yoktur ama bilgisayarımda bir gariplik seziyorum. Ekran kartını aldığımdan beridir. Bazı oyunlarda ani kasılmalar, donmalar ve bilgisayarımın bazı zamanlarda Reset atması, yani hala şüpheliyim sanki bir şeyler ters gibi.

Ali ve Recep beyin incelediği bütün ekran kartlarının GPU kullanımı GTA 5 oyununda %99 peki neden?
Cevap basit. Üst seviye kartlarda binen aşırı yükten dolayı GPU kullanımı ister istemez yükseliyor. Eğer videodaki tüketimleri dikkatli izlerseniz çoğu zaman 1080p için %75-80 civarında seyrettiğini görürsünüz. Düşük seviye kartlarda yapılan testlerde karta biz yük bindirip ne olacağını görmeye çalışıyoruz. Ayrıca işlemci, GPU'ya göre daha güçlü durumda olduğundan dolayı ekran kartı, işlemciden gelen noktaların görüntülerini yetiştirme çabası içinde. Sizinde EG'lerinizden ortalama 60FPS aldığınızı görüyorum. Grafik ayarlarınızı biraz daha arttırıp karta binen yükü arttırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı