I3 2310M CPU Hızı Düşmesi Sorunu

Casper ile ilgili BIOS'ları forumda genelde Murat5038 paylaşıyor, sendeki var mı diye forumda aratabilirsin.
Ama bu güncelleme ile alakalı bir durum değil, bazı firmalar upgrade'i engellemek için BIOS'u modluyor. Casper'ın yapacağını sanmıyorum geçmişte başka bir modelinde B serisinden i7'ye geçen oldu, eski konularda görebilirsin, benim dahil olduğum bir konu idi.

İşlemciler laptoplarda zaten sıfır satılmaz, sıfırı sadece üreticiye verilir, ikinciel alacaksın. Yani bil ki sıfır işlemci diyen yalan söylüyor.

Sahibinden.com, gittigidiyor, aliexpress gibi. Bizde daha ucuza bulabilirsin.

2520M veya 2540M üzerine yoğunlaş.

Bir de şu fps düşmesi şeyini yaptım ama hala aynı .Hala sabitlenmedi .

FPS'yi o makinayla sabitleyemezsin zaten, sabitlemeyi makinan çok iyi olur fps uçuyordur, artık tearing oluyordur ekranda, onun için daha düşük bir fps ayarlayarak yaparsın, genelde.
FPS, oynadığın oyun multiplayer ise kaç kişiyle oynadığına, servera, oyunda bulunduğun alana(açık/kapalı-dar/geniş), detay kalitesine, bağlantına ve donanımına bağlı olarak vs. değişiklik gösterir. Örnek olarak, daracık bir odadan, birçok oyuncunun olduğu savaş meydanına bir kapıyla geçiyorsan fps düşer, tersi durumda ise artar.
Oyun sırasında bakabiliyorsan görev yöneticisi performans sekmesinde işlemci dışındaki donanımlara da bakabilirsin, HWmonitor ile sıcaklığa da. Ama yukarıdaki gibi bir durum varsa normal.

Zaten yakında yeni bilgisayar alacağım .O zamana kadar böyle idare edeyim o zaman teşekkürler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…