i3 2310M sistem CS 1.6'da kasıyor

swarm

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, laptop CS 1.6'da bile kasıyor. Ses takılmaları, YouTube'da müzik açık mesela klavyede yazı yazarken müzik sesinin takılması. Chipset ısınıyor boşta bile. Yazılım anlamında her çözümü denedim olmadı. Donanım arızası olduğu kesinleşti ve işlemciden şüpheleniyorum. Veya arıza anakartta olabilir mi? Bir sizde bakar mısınız?

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    15,6 KB · Görüntüleme: 71
  • 1.PNG
    1.PNG
    305,9 KB · Görüntüleme: 63
İşlemcin çok düşük 2C 4t ve sinle ve Multi Core çok düşük gücü yetmiyor birnevi ofis işlemcisi üzerine bir de yıllanmış termal macun ve soğutma sorunu donmaması için başka sebebin kalmıyor:(

Aşırı ısınmadan kaynaklı olabilir. Oyunda kaç dereceye çıkıyor işlemci sıcaklığı? Güç seçeneklerinde, seçili olan profilin işlemci ayarlarıyla oynadını
CPU ve GPU ısınması neredeyse hiç yok. Isınan Chipset (resimde işaretledim). Acaba diyorum CPU arızları olduğu için mi Chipset ısınıyor? Yoksa Chipset mi arızalı mı?

İşlemcim maksimum güçte çalışmıyor. Laptop boş yere takılıyor. Kesin emin olabilsem hangisi arızalı diye internetten 2.el işlemci alacağım. Ama alıp da yine aynı sorunu yaparsa diye çekiniyorum o da elimde kalacak.

Dosya Ekleri

• 16ead2ba884954bbaaa3bdbee6ecbbd7.jpeg
    16ead2ba884954bbaaa3bdbee6ecbbd7.jpeg
    170,8 KB · Görüntüleme: 46
İşlemcin çok düşük 2C 4t ve sinle ve Multi Core çok düşük gücü yetmiyor birnevi ofis işlemcisi üzerine bir de yıllanmış termal macun ve soğutma sorunu donmaması için başka sebebin kalmıyor:(
Termal macun ve Fan temizliğini yaptım. İşlemcim normalde GTA 4 ü bile kaldırabilecek güçte. İşlemcimin hızı 2.10GHz ama bana sunduğu maksimum hız 800MHz.
Cihazınızın en son termal macun değişimi ve fan temizliği ne zaman yapıldı? İşlemciniz aşırı ısınıyorsa eğer soğumak için frekansı düşürüyor ve FPS kaybına yol açıyor.
İşlemcide ısınma sorunu yok. Chipset ısınıyor (yukarıda fotoğraf ekledim). Laptop ilk açıldığında bile İşlemci 800MHz sunuyor. BIOS ekranında bile Chipset ısınıyor. Bende diyorum acaba sorun İşlemci de mi yoksa Chipset de mi?

Termal macun ve Fan temizliğini yaptım. İşlemcim normalde GTA 4 ü bile kaldırabilecek güçte. İşlemcimin hızı 2.10GHz ama bana sunduğu maksimum hız 800MHz.

İşlemcide ısınma sorunu yok. Chipset ısınıyor (yukarıda fotoğraf ekledim). Laptop ilk açıldığında bile İşlemci 800MHz sunuyor. BIOS ekranında bile Chipset ısınıyor. Bende diyorum acaba sorun İşlemci de mi yoksa Chipset de mi?
Güney köprüsü arızalı olabilir. Anakartlarda güç yönetimi gibi daha birsürü şeyden sorumlu parça. Ama bu laptoplarda var mı bilmiyorum. Sadece mantık yürüttüm. İmkanınız varsa temiz kurulum yapın.

Arkadaşlar sorun çözüldü. Laptop acayip coştu şu anda inanılmaz bir derecede hızlandı. Çok sevindim bu eski laptopa masraf yapmaktan kurtuldum.

Çözümü anlatıyorum. İlla birgün birisnin işine yarar. Sorun "Dell Laptoplarda işlemci 0.80GHz kalma sorunu" diye geçiyor. Ama sizde böyle işlemci tam performans gösteremiyorsa da deneyin belki işe yarayabilir.

Öncelikle "ThrottleStop" denen programı indiriyorsunuz. İşaretlediğim yerleri aynı şekilde sizde işaretliyorsunuz. "Set Multipler" kısmını sonuna kadar arttırıyorsunuz. Ve sorun çözüldü :) Anakartta sorun var diye aşırı tırsmıştım ama şunun önemini tekrar anladım bir sorun yaşadığınızda ingilizce forumlara da bir göz atın mutlaka bir çözüme ulaşacaksınız.

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    18,2 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı